10 Motive pentru a alege iluminarea cu LED

Încă din 2008, printr-o hotărâre a Comisiei Europene, producătorii dispozitivelor electrice de iluminat au fost forțați să găsească soluții de realizare a unor becuri eficiente, non-poluante și cu un consum de energie scăzut.

Drept urmare, iluminarea cu LED a căpătat o cotă de piață foarte mare, aflându-se și în momentul de față într-o continuă creștere, urmând să înlocuiască treptat becurile clasice. Ne propunem să vă prezentăm în continuare avantajele oferite de această tehnologie și să vă arătăm de ce este o idee bună să investiți într-o instalație de iluminare cu LED.

  1. Consum scăzut de energie

Orice panou leduri sau dispozitiv de iluminare cu LED ați alege, acesta va consuma de 8-10 ori mai puțin curent decât unul incandescent. Facturile dumneavoastră vor scădea semnificativ iar costul ceva mai ridicat al LED-urilor se va amortiza de la sine în doar câteva luni.

  1. Durata superioară de funcționare

Există becuri despre care producătorii susțin că pot asigura o durată de funcționare de peste 100.000 de ore (în condițiile unei folosiri casnice, aceasta poate însemna în jur de 11 ani) fără a se defecta și fără a necesita lucrări suplimentare de întreținere.

  1. Robustețe

Fiind confecționate din materiale de înaltă calitate și cu o rezistență sporită la șocuri mecanice, acestea nu pot fi sparte din greșeală, prevenind astfel tăieri sau accidentări neplăcute.

  1. Produse biodegradabile

Fiind create tocmai din ideea de a economisi energie și de a proteja mediul înconjurător, elementele de iluminare cu LED au în alcătuirea lor doar substanțe și materiale ușor degradabile și ușor de reciclat. În plus, acestea nu poluează mediul înconjurător, spre deosebire de cele clasice care conțin aproximativ 4mg de mercur sau a lămpilor cu fluor care contribuie la apariția efectului de seră.

  1. Design revoluționar

Multitudinea de forme și culori în care acestea sunt comercializate poate fi adaptată cu ușurință oricărui stil decorativ astfel încât să poată satisface cu succes chiar și cele mai pretențioase gusturi.

  1. Nu degajă căldură și nici radiații ultraviolete

Acest aspect le clasifică drept varianta optimă pentru spațiile și încăperile în care există materiale sau obiecte sensibile la astfel de elemente: cabinete medicale, studiouri, laboratoare.

  1. Voltaj redus

Acestea nu necesită o sursă de energie cu un voltaj ridicat. Astfel, vor putea fi folosite și în zone mai puțin dezvoltate în ceea ce privește infrastructura și acolo unde nu este posibilă conectarea la rețeaua publică de electricitate. În consecință, aceste produse vor funcționa și în baza unor surse de electricitate neconvenționale precum panourile solare sau micile centrale eoliene.

  1. Luminare instantă

Spre deosebire de becurile incandescente sau tuburile de neon, iluminarea cu LED nu necesită  încălzire în prealabil pentru a putea funcționa la parametrii optimi.

  1. Interior/Exterior

Indiferent de locul unde v-ați decide să le montați, acestea nu vor fi afectate de condițiile de mediu (aburul din baie, precipitațiile de afară) cu mențiunea de a nu le pune în contact direct cu apa!

  1. Nu atrag insectele

Având o emisie de căldură nesemnificativă, produsele care au la bază tehnologia iluminării cu LED nu vor atrage roiuri interminabile de fluturi și insecte chiar dacă vă decideți să le instalați în exteriorul locuinței.

Pentru mai multe informații privind cele mai bune produse existente pe piață la acest moment în categoria iluminării cu LED, consultați website-ul led-eco.ro. Veți găsi acolo o gamă variată de produse și sisteme de ultimă generație precum și o echipă de profesioniști care vă pot răspunde la orice întrebare.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.