10 motive pentru a merge in Belek!

Fie ca sunteti interesati de golf, arheologie si istorie, sporturi de apa sau doar de relaxare pe plaja, Belek Turcia este o destinatie de vacanta ideala. Toata lumea se va bucura in Belek, cu vremea sa deosebita, plaje frumoase si atmosfera prietenoasa. Urmatoarele zece motive mari de a iubi Belek include informatii despre activitatile populare, atractii turistice si nu numai.

300 de zile de soare – Belek este o destinatie de top pentru iubitorii de soare si nu exista niciun semn de intrebare pentru acest lucru, deoarece vara dureaza 8-9 luni. Vizitati Belek din Aprilie si pana in Noiembrie si va veti bucura de caldura, vreme uscata cu temperaturi intre 30-34 de grade.

Plaje Mediteraneene frumoase – apele calde din Belek, de culoarea turcoazului sunt ideale pentru toate tipurile de sporturi nautice. Inot, schi nautic, navigatie, canotaj si sporturi extreme de apa cum ar fi wind surfing, toate sunt disponibile. In plus, multe dintre plajele din Belek dispun de ape care sunt destul de calme pentru copii, ca acestia sa se poata juca in siguranta.

Golf – Belek este principalul loc de golf al Turciei, acolo avand loc mai mult de 8 campionate pe an. Jucatori de toate nivelurile se vor bucura de terenurile minunate din Belek. Majoritatea acestor hoteluri Belek sunt situate macar langa un teren important de golf.

Complexuri hoteliere de 5 stele – Statiunea Belek este renumita pentru fabuloasele sale hoteluri si resorturi de 5 stele. Multe hoteluri de acolo au propria lor plaja privata, iar serviciile sunt exceptionale, astfel incat majoritatea turistilor nu parasesc niciodata complexul hotelier.

Amfiteatrul Aspendos si ruinele de la Perge – oricine este interesat de istorie sau arhitectura nu o sa rateze incredibilul amfiteatru Aspendos, care este extrem de bine conservat. Acesta a fost construit in secolul al 2-lea si a fost proiectat pentru o capacitate de 20000 de locuri. Este atat de bine conservat, ramane un exemplu impresionant de excelenta in design arhitectural si expertiza in inginerie. Acustica din amfiteatrul Aspendos este aproape perfecta chiar si in ziua de astazi, iar turistii mai norocosi vor avea sansa sa experimenteze si un concert live.

Baile termale din Pamukkale – Pamukkale este o minunatie a naturii. Apele bogate in minerale ies din pamant la o temperatura de 35 de grade Celsius, iar apa minerala curge in jos de pe munte intr-o multitudine de piscine. Stalactite albe s-au format atunci cand apa se revarsa din bazine, creand o vedere unica si frumoasa. Vizitatorii se pot plimba de-a lungul terasei sau chiar pot opta pentru a innota in aceste bazine de apa termala, contra unei anumite taxe.

Mancarea traditionala turceasca – puteti gusta alimente proaspete si delicioase in hoteluri sau in restaurantele independente din Belek. Bucataria turceasca include feluri de mancare gustoase cum ar fi frunzele de vita de vie umplute, salate de rosii si masline, branza feta, kebab si diferite feluri de mancare de orez.

Orasul Kadriye – localizat la doar 4 km de Belek, Kadriye este o destinatie foarte populara. Acesta ofera o selectie minunata de magazine, baruri si restaurante, de aceea chiar daca alegeti un hotel Belek veti ajunge in scurt timp in acest oras.

Parcul National Koprulu

Cumparaturile pe strazile din Belek

Oricum veti alege sa va petreceti timpul in Belek, cu siguranta veti avea o vacanta extrem de reusita alaturi de familie sau prieteni si veti pastra amintiri minunate din aceasta vacanta. Daca sunteti hotarati sa mergeti incercati sa obtineti oferte last minute Belek, astfel pretul pentru dumneavoastra o sa fie mult mai mic.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.