3 pasii pe care trebuie sa-i urmezi cand doresti sa-ti utilezi casa cu incalzire prin pardoseala

Pasul nr 1.

Pregatirea suprafetelor incalzite.

Peste placa de beton pe intreaga suprafata se va aseza polistiren extrudat de minim 20 mm – maxim 50 mm.Peste polistirenul extrudat ca suport de fixare al cablului incalzitor si armare a sapei de egalizare  se va aseza pe intreaga suprafata izolata plasa tip STM ( BUZAU ). Plasa STM trebuie sa aiba grosime de 4 mm si distanta intre ochiurile de plasa de 100 mm. Acesta practic avand dublu rol – armare si suport de fixare al cablurilor incalzitoare.Optional peste polistirenul extrudat se poate aseza si o folie refractara de aluminiu care va imbunatatii timpii efectivi de incalzire.

Observatie: zonele care nu vor fi incalzite gen cada, closet ,dressing, camara ,etc…, vor fi si ele izolate si armate.Perimetral se va folosi o banda izolatoare , polistiren extrudat pentru ruperea termica intre sapa incalzita si pereti.

Pasul nr 2
Pregatirea circuitelor electrice.

Fiecare cablu incalzitor va avea nevoie de un circuit clasic monofazic (ca de priza) 3×2,5 mm adus intr-o doza de aparat care se va monta doar pe peretii interiori. Circuitul obligatoriu va fi adus independent din tabloul electric si va avea o siguranta de protectie.Din doza de aparat se vor lasa doua tuburi goale pana la nivelul pardoselii. Un tub va fi folosit pentru partea de cablu rece al cablului incalzitor , un tub va fi folosit pentru senzorul de pardoseala.Amplasarea dozelor pentru termostat se va face exclusiv pe peretii interiori , inaltimea optima pentru pozarea lor este intre 130 cm si 160 cm de la sol.
Pasul nr 3

Turnarea sapei.

Dupa ce izolatia si plasa STM au fost montate , cablurile incalzitoare au fost pozate  se poate turna sapa.Sapa poate fi turnata mecanizat dar si manual.Dimensiunea standard a sapei trebuie sa fie de minim 30 mm maxim 80 mm. Sapa trebuie sa fie curata , nisipul sa fie fin si indepartate toate resturile  de reziduri (lemn,pietre,alte materiale care pot deteriora cablurile incalzitoare). Se recomanda folosirea unui aditiv special pentru incalzirea in pardoseala care confera o mai buna elasticitate sapei dar si o mai buna lipire a sapei in sine de cablul incalzitor. Fapt ce va duce la un randament si o eficienta maxima.Punerea in folosinta a sistemului electric de incalzire se va face dupa 30 de zile dupa turnarea sapei , timp in care sapa trebuie sa ajunga la maturitate (uscare).
Daca toate punctele de mai sus au fost indeplinite sistemul electric de incalzire in pardoseala va avea un randament si o eficienta maxima iar consumurile vor fi foarte scazute.Pentru orice consultanta pentru un sistem electric de incalzire in pardoseala echipa Total Heat va sta la dispozitie.

Articol apartinand exclusiv Total Heat.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.