4 coordonate cheie in alegerea unui radiator electric

Radiatoarele sau caloriferele electrice, asa cum sunt cunoscute de majoritatea dintre noi, sunt surse excelente pentru incalzirea unei locuinte. Este adevarat ca, in momentul de fata, exista o varietate destul de mare in ceea ce priveste sursele de incalzire pentru o locuinta, insa daca ne raportam la eficienta, la costurile reduse privind achizitia si la utilizarea facila, putem afirma cu tarie ca un calorifer electric reprezinta cea mai la indemana alternativa de incalzire.

Cum alegem caloriferul ideal pentru caminul nostru? Nu trebuie sa fii un specialist in instalatii termice, trebuie doar sa tii cont de sfaturile unuia, sunt cateva caracteristici de baza care scot in evidenta puterea, eficienta si utilizarea rapida a acestor ansamble.

Instalarea trebuie sa fie cat mai facila

Cand vine vorba despre gama de calorifere electrice, problema instalarii nici nu ar trebui sa fie scoasa in evidenta. Dat fiind faptul ca aceste sisteme sunt mobile, deci usor de mutat dintr-o incapere in alta, instalarea se face rapid iar declansarea necesita o simpla conectare la o alimentare cu energie electrica. Sunt totusi si calorifere electrice de perete sau de podea, insa niciunul dintre aceste ansamble nu necesita un montaj anume. Pentru a beneficia de o utilizare corespunzatoare, tot ce trebuie sa faceti este sa tineti cont de specificatiile oferite de producator si sa conectati in mod corect caloriferul la o sursa sigura de energie electrica.

Controlul trebuie sa fie deplin

Controlul deplin asupra functionarii unui calorifer electric indica un procent covarsitor din alegerea corecta a acestui ansamblu. Privite ca ansamble de incalzire individuale, caloriferele electrice pot fi utilizate in orice tip de incapere si pot fi controlate in baza unui sistem de comanda care poarta numele de termostat. Desi panoul de comanda este de sine statator, el poate fi accesat cu rapiditate sau poate fi setat sa ruleze in mod automat in baza unor indici oferiti in prealabil. In functie de temperatura ambientala, de alte conditii de mediu sau de preferintele voastre, un calorifer electric poate degaja o caldura optima pentru un maxim de confort.

Fiti atenti la eficienta sistemului

Pentru ca un calorifer electric sa ofere o eficienta sporita, este necesar ca materialul din care a fost realizat sa fie unul de calitate, sistemul electric sa aiba un randament sporit iar termostatul sa ruleze in baza unor senzori performanti. Conteaza la fel de mult si dimensiunea unui calorifer, pentru incaperile mai mici fiind indicate calorifere electrice de mici dimensiuni. Daca incaperea care necesita o incalzire eficienta este ceva mai mare, nu apela la calorifere electrice de mici dimensiuni ci axeaza-te pe un calorifer de o dimensiune adaptata locatiei.

Orice calorifer electric aduce beneficii din punct de vedere termic

Aceasta teorie este una general valabila insa poti pune pret pe mai multe detalii si te poti orienta catre acele calorifere electrice care ies in evidenta printr-o serie de functionalitati. Daca ai timp si poti face o comparatie intre mai multe produse, incearca sa descoperi functionalitatile si sa le impui propriului camin, doar in acest mod vei stii ce tip de calorifer se potriveste cerintelor tale.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.