4 motive pentru care nu mai trebuie sa faci curatenie toamna in gradina

Bunicii si parintii te-au invatat sa fii organizat, sa faci tot timpul curatenie si sa nu treaca macar o toamna fara ca gradina ta sa nu fie curatata in intregime de frunzele ce si-au gasit pieirea. Am preluat cu totii aceste obiceiuri si le-am aplicat cu succes, an de an, in propria gradina. O firma de curatenie Bucuresti a pus punctul pe I si ne ofera patru motive pentru care nu ar mai trebui sa facem curat in propria gradina, frunzele avand un rol esential in protectia si fertilizarea solului.

Sunt multe seminte pe sol? Lasa-le in slujba animalelor

Odata cu apropierea sezonului rece, o problema serioasa a pasarilor si a celorlaltor mamifere este procurarea hranei. Nu ai apucat inca sa tai florile sau sa iei toate fructele cazute in urma primei brume? Nu mai este nevoie sa faci asta, odata cu scuturarea semintelor si cu uscarea fructelor, pasarile au cu ce sa se hraneasca. Nu conteaza prea mult ce fructe ai avut in gradina sau ce flori ai plantat in primavara, chiar si cele mai neinsemnate seminte si bucatele de fructe reprezinta o sursa importanta de hrana pentru fauna din jurul tau.

Inmultirea plantelor pe cale naturala

Stim ca nu intra in atributiile unei firme de curatenie problema inmultirii plantelor in perioada de toamna insa, pentru un gospodar, aceasta problema se poate rezolva prin simpla pastrare a fructelor si a semintelor ajunse pe sol in urma uscarii tulpinelor. De ce sa faci dubla munca, cea de curatare si cea de insemanare in perioada de primavara, cand poti lasa plantele sa se scuture in voie si tu sa te bucuri de un numar mult mai variat de garoafe, crini sau flori de camp in primavara care urmeaza?

Frunzele ofera solului o protectie sporita

Aveti tendinta de a merge in gradina pentru a grebla avalansa de frunze cazute din copaci? Trebuie sa luati in calcul doua aspecte inainte de a aplica aceasta actiune in propria gradina: frunzele sunt un excelent fertilizant pentru sol si ofera o protectie sporita impotriva inghetului.

Frunzele cazute se umezesc datorita brumei si in acest fel se creeaza o folie protectoare ce ajuta solul sa treaca mai bine peste temperaturile scazute din timpul iernii.

De ce are nevoie solul de o astfel de protectie? Dat fiind faptul ca in sol sunt radacinile plantelor si arbustilor din gradina noastra, stratul gros de omat aduce de la sine perioade de inghet ce pot fi fatale in dezvoltarea ulterioara a plantelor. In aceasta situatie, protectia oferita de frunze este una extrem de importanta pentru ca plantele tale sa aiba o dezvoltare adecvata in perioada primaverii.

Scutesti cateva ore sau chiar zile de munca

De ce sa nu recunoastem ca si acesta este un avantaj. Te gandeai sa angajezi o firma de curatenie sa se ocupe de gradina ta? Odata cu pastrarea resturilor naturale pe terenul gradinii, vei reusi sa economisesti sume importante de bani sau chiar o bucata pretioasa din timpul tau liber.

Nu mai este nevoie sa aloci ore in sir curateniei si aranjarii gradinii, axeaza-te pe alte treburi gospodaresti si lasa frunzele si fructele picate pe sol sa-si faca de cap, ele au mult mai multe efecte pozitive decat cele prezentate anterior.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.