5 accesorii care trebuie sa fie intr-o bucatarie moderna

In 2013, bucatariile moderne sunt la mare cautare in Romania. In conditiile in care exista tot mai multe bloguri culinare de succes, iar la TV sunt emisiuni precum Masterchef sau Superchef, simturile si gusturile in materie de gastronomie ale romanilor par a se fi dezvoltat foarte mult. Astfel, dorinta de a avea o bucatarie moderna, complet utilata, este tot mai pregnanta, astfel ca in cele ce urmeaza ne-am propus sa va spunem de 5 accesorii pe care trebuie sa le aveti neaparat in bucatarie. In principiu, ele va usureaza substantial munca si va ajuta sa economisiti timp.

1. Cuptor electric. Cuptoarele electrice sunt parti indispensabile oricarei bucatarii, mai ales ca, in marea lor majoritate, ofera un avantaj care nu poate fi replicat de cuptoarele clasice: permit stabilirea temperaturii si a originii fluxului de caldura, 2 lucruri extrem de folositoare in gastronomia moderna;

2. O hota, fie ea incorporabila sau nu. De ce? Pentru ca elimina umiditatea care se imprima de regula in pereti si pentru ca elimina mirosurile pregnante ale mancarii. Daca bucataria e corp comun cu sufrageria, cu atat mai mult aveti nevoie de o hota incorporabila;

3. Un robot de bucatarie care sa aiba si functie de malaxor. Cu alte cuvinte, un robot bun la toate, atat la tocat carne si verdeturi, cat si la framantat aluaturi. O astfel de „jucarie”, desi ocupa spatiu, salveaza mult timp si in plus, face o treaba mai buna decat o face un bucatar neexperimentat, care abia invata cum sa toace ceapa sau verdeturile.

4. O plita electrica cu inductie. Desi plitele cu inductie sunt mai pretentioase si mai scumpe, ele ofera un avantaj major: incalzesc direct vasele, nu si plita in sine. Acest lucru este de ajutor mai ales in cazul familiilor cu copii mici, intrucat poate preveni accidente domestice destul de grave. In plus, in ceea ce priveste randamentul, comparat cu o plita normala electrica, cea cu inductie este mult mai eficienta din acest punct de vedere.

5. Un aparat de gatit cu aburi. Va ofera posibilitatea de a gati fara efort mai multe tipuri de mancare in acelasi timp. In plus, nutrientii nu se mai pierd prin procesul termic, ci raman in alimente.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.