5 elemente extrem de importante atunci cand faci scoala de soferi

scoala-soferi-bucuresti-061Ai facut 18 ani si vrei permis de conducere! Perfect! te asteapta cel putin o luna de stres, de chestionare, de lectii de sofat cu un instructor in dreapta ta si de sperante. Sansele tale de a lua examenul din prima sunt relativ mici, cel putin privind din punctul statisticilor de vedere. Daca respecti insa cateva reguli si acorzi o atentie sporita urmatoarelor 5 elemente, cu siguranta iti poti creste sansele la un procent cu 3 cifre.

Instructorul, alaturi de masina

Instructorul auto si masina pe care faci scoala sunt niste elemente esentiale. Instructorul este important deoarece este cel care iti ofera toate informatiile de care ai nevoie, in timp ce masina este un fel de prima iubire: nu o vei uita niciodata. Desi foarte multa lume spune ca masina nu are importanta atunci cand faci scoala de soferi, de fapt, este extrem de important sa functioneze bine.

Legislatia

Este un element neglijat de foarte multi aspiranti la titlul de sofer, cu toate ca este unul dintre cele mai importante.  Nu zice nimeni sa o inveti din scoarta in scoarta, insa asigura-te macar ca ai citit-o.

Chestionarele auto

De data aceasta, elementul ” chestionare” este mult mai apreciat de catre viitorii soferi. Chiar si asa insa, majoritatea dintre ei nu rezolva suficiente chestionare si ajunga sa sufere un esec la examen. Rezolva chestionare DRPCIV pana in momentul in care ajungi sa faci teste fara greseala. E greu? Cu siguranta ! Trebuie sa te gandesti totusi ca permisul este pentru toata viata si ca de cunostintele tale depinde viata ta si depind si vietile altor participanti la trafic.

Perioada in care dai examenul

Putine articole cu sfaturi iau in considerare perioada in care se da examenul. Cu toate astea, iarna nu-i ca vara si un examen dat pe viscol nu este la fel de usor ca unul dat pe 30 de grade. Daca nu vrei sa iti ingreunezi soarta, atunci incearca sa faci scoala de soferi pe timp de vara. Daca vrei totusi sa iti fortezi limitele, poti da examenul pe timp de iarna.

Odihna

Cat esti de odihnit inainte de examen? Cu siguranta, raspunsul la aceasta intrebare iti poate oferi informatii despre gradul de reusita pe care urmeaza sa il cunosti. Odihneste-te bine inainte de a da examenul, in asa fel incat sa poti fi atent la fiecare detaliu din trafic sau la fiecare detaliu prezentat in testul teoretic.

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.