5 intrebari pentru un fotograf de nunta

Un ghid mult mai stufos si cu exemple in imagini, pentru alegerea unui fotograf nunta gasiti aici.

Alegerea unui fotograf pentru nunta dv. nu este o sarcina usoara, de aceea am sintetizat pentru aici 10 intrebari importante pe care ar trebui sa le puneti unui fotograf profesionist inainte de a-l angaja.

1. Sunteti fotograf profesionist, sau va castigati existenta din alta profesiune, iar fotografia de nunta este doar o metoda de a scoate un ban in plus? Daca nu traieste din fotografie este mai bine sa renuntati la el.
2. Aveti studii de specialitate, ati studiat anumite cursuri? Aceasta intrebare este pusa doar pentru a urmari reactia fotografului. Sunt multi fotografi foarte buni care au invatat singuri si sunt multi fotografi, cu patalama la mana, care sunt lipsiti de talent. Aici trebuie doar sa primiti un raspuns pertinent si convingator. Unii vor fi revoltati de intrebare si vor aduce ca argument faptul ca talentul nu se studiaza la scoala si pot sa va insire un pomelnic de nume de mari fotografi ai lumii care n-au avut nici un fel de studii.
3. Aveti aparate de back-up, adica aparatura de rezerva, in caz ca aparatul sau un blit se strica? Se mai pot intampla si astfel de accidente, dar un fotograf prevazator va avea intotdeauna ceva de inlocuire, o camera foto un pic mai slaba, un blit mai vechi si, astfel, isi va putea continua munca.
4. Puteti sa-mi prezentati in imagini o nunta intreaga, cap-coada? Daca ezita nu este in regula. Aceasta cerinta are scopul de a vedea cum arata si alte fotografii facute de el, in afara celor din portofoliu, care au fost alese in mod special. Urmariti ca toate pozele sa fie perfecte din puncte de vedere tehnic.
5. Puteti sa-mi faceti urmatoarea fotografie: noaptea vor fi artificii, vreau sa apar eu cu sotia bine iluminati si in spate focul de artificii? Aceasta intrebare testeaza capaciatatea tehnica a fotografului de se descurca intr-o situatie dificila. In teorie trebuie sa foloseasca blitul pentru a ilumina cuplul si un timp mare de expunere 4-10 secunde pentru a captura artificiile si nu poate trage cu o diafragma prea stransa. Un fotograf care este stapan pe el trebuie sa raspunda afirmativ fara sa stea sa se gandeasca. Daca ezita, renuntati si cautati pe altcineva.

In functie de raspunsul la aceste intrebari puteti sa selectati pe un fotograf sau altul, dar retineti ca nu exista nici o garantie ca veti primi imagini superbe.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.