5 sfaturi pentru ferestre frumoase

Pentru orice casa ferestrele reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte. Pentru ca reprezinta una din putinele conexiuni cu exteriorul, acestea trebuie sa arate cat mai bine atat pentru cei de afara, dar mai ales pentru cei care sunt inauntru. Aici sunte cateva sfaturi care sa te ajute sa faci cele mai bune alegeri cand vine vorba de aspectul casei tale.

1. Foloseste-te de contrast
Constrastul este foarte util pentru a crea un efect placut vizual. Chiar si in cazul camerelor de mici dimensiuni, daca se pastreaza culoarea dominanta, dar contrasteaza puternic din punct de vedere al nuantei, atunci vei reusi sa obtii acel ceva pentru o camera aparent simpla.

2. Profita de draperiile lungi
Draperiile lungi vin in completarea stilului de mai sus. Pentru un efect puternic, draperiile lungi sustin aspectul dramatic. Vor face camera sa para mai spatioasa, dar in acelasi timp vei avea o camera in care sa te simti altfel decat in cotidian

3. Asorteaza cu stil
Culoarea perdelelor intotdeauna trebuie sa aiba in vedere si restul culorilor din camera. De preferat ar fi sa existe maxim doua culori dominante in camera. Perdeaua poate fi aleasa in functie de covor, mobila, cuvertura patului sau culoarea canapelei. Peretii nu trebuie nici ei exclusi. Daca ai o camera mica, poti asorta perdeaua cu culoarea peretilor facand-o sa para astfel mai spatioasa.

4. Ia in calcul designul camerei
Este foarte important stilul in care este decorata camera. Asfel ca, in cazul in care ai o camera decorata in stil modern, in niciun caz nu vei alege o perdea cu Jacard. Si invers, o camera unde sunt folosite des elemente complicate arhitecturale, nu se vor folosi perdele si draperii simple, in stil modernist.
5. Controleaza si verifica materialul
In functie de cum vrei sa se aseze perdeaua, vei avea de stabilit cum anume trebuie sa fie si materialul. Astfel ca, unele materiale nu se potrivesc pentru perdele sau draperii lungi pana la podea pentru ca sunt prea moi. Altele nu se potrivesc in diverse situatii tocmai pentru ca sunt prea rigide.

In momentul in care vrei sa incepi sa alegi designul pentru ferestrele tale, cel mai bine este sa ceri si parerea unui specialist. Acesta va reusi sa iti dea sfaturi directionate in functie de camera pe care vrei sa o decorezi si in functie de elementele ei specifice.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.