7 modalitati in care sa ajungi influencer pe nisa ta

Unii de apuca de blogging din pasiune, altii pentru o sursa alternativa de castig financiar. Si pentru unii, si pentru altii, luminita de la capatul tunelului, sfantul Graal sau pur si simplu “the next level” pe acest drum si incununarea eforturilor si perseverentei inseamna calitatea de influencer, de autoritate in domeniul respectiv. Pentru bloggerii pasionati, calitatea de influencer este o realizare sufleteasca sau o mangaiere pentru propriul orgoliu si intelect. Pentru bloggerii business inseamna multe oferte de colaborare la tarife mai mult decat atragatoare si posibilitatea de a-si alege clientii. Pentru ambele categorii inseamna respect si recunoastere. Insa cum se ajunge acolo?

Evita sa incepi prin a te concentra pe bani

Da, se pot face bani si de la primii pasi din activitatea de blogger, prin anunturi Adsense, bannere si alte asemenea insa prea putini ca sa conteze. A te concentra din prima pe bani si a incepe sa scrii pentru a potrivi diverse anunturi sau reclame in blogul tau, este pe termen lung o pierdere de timp. Concentreaza-te pe subiectele de interes in domeniu, pe segmentul tau tinta si alege sa scrii continut original si de calitate care te va ajuta sa-ti construiesti imagina de autoritate in domeniu.

Specializeaza-te

Nu esti singurul care isi doreste sa devina influencer. Este o pozitie foarte atragatoare care face ca cele mai multe domenii sa fie aglomerate la capitolul concurenti pentru calitatea de influencer. Cea mai simpla metoda prin care poti sa te strecori catre varf este sa te specializezi. Alege o nisa ingusta, fie ca abordare si subiecte, fie ca piata tinta, si consolideaza-ti pozitia acolo.

Fii deschis

Desi pentru multi Internetul inseamna posibilitatea de se exprima anonim, daca vizezi statutul de influencer trebuie sa-ti fie clar si confortabil inca de la inceput faptul ca vei deveni un fel de persoana publica. Va fi nevoie sa te simti bine impartasindu-ti opiniile si ideile, si sa ai curajul sa fii tu insuti online chiar daca uneori asta va insemna controverse sau ca vei fi cunoscut de mai multi oameni decat cunosti. Ca influencer este foarte probabil ca vei fi invitat si la evenimente online precum conferinte deci trebuie sa fii obisnuit cu ideea de a-ti sustine ideile in fata oricui si oriunde.

Construieste aliante

Pentru a creste ai nevoie de cei din jur. In primul rand pentru a castiga experienta, pentru a jongla cu ideile si a obtine idei noi si feedback. In al doilea rand pentru ca grupul din care faci parte spune ceva despre tine. Daca vrei sa fii perceput la un moment dat ca influencer pe o anumita nista trebuie sa construiesti aliante si apoi sa obtii followeri relevanti pentru nisa respectiva.

Creeaza continut de calitate si expune-l

Plecand de la prima idee, concentreaza-te pe a crea continut de calitate. A fi influencer pe o nisa nu inseamna ca blogul sau pagina ta sa contina articole comerciale din care scoti bani, ci inseamna sa oferi informatii interesante, utile, valoroase si de ce nu, originale si diferite care sa contribuie la cresterea valorii blogului tau. Aminteste-ti ca nu e suficient sa scrii continut de calitate, este nevoie si sa creezi vizibilitate. Foloseste retele de socializare cu intelepciune si dezvolta-ti notorietatea.

Promoveaza continutul altora

Dupa cum mentionam mai sus, aliantele sau prieteniile cu alte persoane care acopera nisa ta sau din domenii foarte apropiate sunt valoroase. Nu te teme sa promovezi continutul altora. Atat timp cat ofera informatii de calitate, si tu transmiti la randul tau celor care te urmaresc ceva valoros.

Disponibilitate

Ofera-ti serviciile ori de cate ori este nevoie. Fie ca este vorba de scris articole, dat interviuri, consultanta sau de servicii pe care le poti oferi, manifesta-ti disponibilitatea. Este cea mai buna modalitatea de a-ti demonstra experienta si cunostintele si de a castiga autoritate.

Cate dintre aceste lucruri ai bifat pana acum? Daca le-ai bifat pe toate esti pe drumul cel bun catre statutul de influencer. Mai este inca un lucru pe care il poti face: scrie o carte. Un ebook care sa includa idei interesante din propriile experiente. Indiferent ca o dai gratis sau o vinzi cu un pret modic, te va ajuta in cariera de blogger.

uCoz este un creator de pagini web gratuite (blog-uri, forum-uri, site-uri de prezentare, etc.) adresat atat utilizatorilor nefamiliarizati cu limbajele de programare cat si celor avansati punand la dispozitie celor dintai un Constructor foarte usor de folosit si celei de-a doua categorii posibilitatea de a personaliza site-ul dupa bunul plac folosind cunostintele de html/css. Cu aproape 8 ani de serviciu constant, 1200000 de website-uri active si proiecte de succes in 15 limbi diferite, uCoz se adapteaza acum pietei romanesti din toate punctele de vedere. Faceti turul sistemului, testati-l si urmariti-ne in continuare, imbunatatirile continua.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.