8 pasi pentru a reface tastatura DELL

Se intampla foarte des ca anumite taste de pe laptop-urile DELL sa sara din locul lor, fie ca ati facut-o intentionat sau s-a intamplat din greseala. In acest articol este explicat in detaliu cum puteti pune inapoi acea tasta fara a deteriora vre-o piesa de pe tastatura DELL, deoarece in majoritatea cazurilor tastele se desprind foarte usor, dar atunci cand trebuie sa le puneti la loc parca nu se mai potrivesc, iar daca sunt fortate se pot deteriora piesele acestora si ve-ti ramane cu o tasta in minus pe tastatura laptop-ului.

Incepeti cu toate piesele tastei

Incepeti prin a examina foarte bine piesele tastei care s-a desprins si unde lamelele mici sunt pe acestea. Aranjati-le in ordine corecta potrivit schemei.

Piesa in forma de U

Ve-ti observa ca una din piesele tastei are forma literei U. La acest pas trebuie sa aranjati piesa in forma de U sub buclele de metal asa cum este prezentat si in schema alaturata.

Piesa in forma de O

O alta piesa a tastei trebuie sa prezinte forma literei O. Aceasta piesa in forma de O trebuie sa o impingeti de la mijlocul piesei in forma de U pana la capatul acesteia, astfel ve-ti ajunge cu un capat al acesteia sub piesa in forma de U. In figura alaturata ve-ti vedea miscarea ce trebuie sa o urmati pentru acest lucru.

Fixarea piesei in forma de O

Dupa ce a-ti urmat instructiunile anterioare, acum urmeaza sa fixati tasta in forma de O in carligele de sub tastatura laptopului.

Fixarea pieselor U si O

In acest pas trebuie sa fixati piesa in forma de U, respectiv piesa in forma de O intre ele apasand usor pe piesa in forma de O pentru a se fixa pe piesa U. Puteti vedea exemplu in imaginea de alaturi

Asigurati-va ca lamelele tastei sunt ridicate

Inainte de asezarea tastei de plastic peste lamele trebuie sa va asigurati ca lamele in forma de U si in forma de O sunt ridicate si sunt imbinate asa cum trebuie intre ele. Daca ati urmat corect pana acum pasii de mai sus, lamelele in forma de U si in forma de O ar trebui sa fie ridicate putin fata de suprafa laptopului, asa cum este prezentat si in imaginea alaturata.

Pozitionarea si montarea tastei

Pentru montarea tastei trebuie sa incepeti montarea din partea dreapta-sus si sa o asezati usor peste piesele in forma de U si O. Trebuie sa incepeti din partea dreapta-sus si sa apasati usor pana cand se aude sunetul „click”, apoi apasati in coltul stang jos pana se aude acelasi „click”.

Verificarea tastei

Pentru a verifica daca tasta a fost montata asa cum trebuie, apasati de cateva ori pe ea si incercati sa observati daca aceasta revine la forma initiala.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.