Acumulatorii auto dupa sezonul rece

Mai e putin si trece sezonul rece. Pentru unii soferi fiind un prilej de bucurie, pentru altii inseamna o cheltuiala in plus. In cazul in care in sezonul rece acumulatorul auto (bateria) a facut problem la pornire, dupa o noapte geroasa, e clar ca acumulatorul trebuie schimbat. Daca nu ati facut-o déjà in perioada rece a anului, nu va faceti iluzii ca odata cu incalzirea, aceste probleme vor disparea. Dupa cum probabil majoritatea soferilor stiu, acumulatorii auto imbatranesc, iar astfel, in timp isi pierd proprietatile.

Probabil mai sunt unii soferi ce considera ca tinutul masinii in garaj pe timp de iarna, acompaniat cu scurte porniri, eventual si dese, ajuta la pastrarea “in viata” a acumulatorului. In nici un caz acei soferi nu procedeaza corect, iar astfel de scurte porniri nu ajuta la nimic. E mai bine ca in cazul in care nu folosesti autoturismul pet imp de iarna sa nu pornesti motorul pentru ca, acumulatorul are autodescarcare mica la temperaturi scazute. De asemenea nici  ascultatul muzicii , sau pornirea radioului nu ajuta absolut deloc la incarcarea acumulatorului.  Curentul consumat la pornirea motorului atunci cand e foarte rece afara este mult mai mare decat curentul cu care acumulatorul se incarca dupa cateva minute de mers al motorului. Oricarui sofer i s-a intamplat in special in perioada rece a anului sa nu-I porneasca masina datorita acumulatorului care era ori descarcat complet, ori prea uzat, ori nu mai functiona deloc.

Prin urmare, la achizitonarea unor acumulatori auto noi, sa ne convingem ca este cat mai „proaspat” si de asemenea sa facem alegerea potrivita corespunzatoare modelului /motorului masinii pe care o detinem. Daca nu esti hotarat ce producator sau ce model de baterie e recomandat tipului tau de automobile, poti cere ajutorul unui specialist, sau poti folosi suportul online de pe siteul nostrum DrAuto.ro . Cu siguranta vei primi raspuns la toate intrebarile.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.