Adaptabil prin training, coaching si psihoterapie

Compania Adaptabil promoveaza adaptarea la schimbare cu ajutorul diferitelor forme de dezvoltare personala gen training, coaching sau psihoterapie.

„Nu supravietuiesc speciile cele mai puternice, nici cele mai inteligente, ci cele mai usor adaptabile”  descoperea fascinat Darwin.

Traim intr-un univers abstract, haotic, de multe ori ostil pentru noi. Singura persoana pe care putem incerca sa o controlam este propria persoana si cel mai util raspuns la schimbare este propria adaptare. La baza cresterii capacitatii de adaptare sanatoase si pe termen lung stau: constientizarea, gandirea critica, asumarea responsabilitatii, vointa si autocontrolul, rezistenta la efort, stres si frustrare, perseverenta in efort si amanarea gratificatiei.

Compania Adaptabil promoveaza combinarea a cateva forme de dezvoltare personala pentru cresterea eficientei si a duratei in timp a rezultatelor adaptarii.

De exemplu ultimele studii au demonstrat ineficienta trainingului din cauza ca ceea ce se invata intr-un training nu este pus in aplicare in viata de zi cu zi. In timp tot ceea ce se invata in cadrul unui training ramane in stadiul de idee conceptuala. O parte din companii nu mai doresc sa iroseasca bani pe trainingul clasic, sustinand ca eficienta lui scazuta, nu ii justifica costurile.

Combinarea tehnicilor din coaching inaintea unui training, ne permite identificarea a cine suntem noi, ce valori avem si ce scopuri reale ne satisfac pe deplin. Din moment ce scopurile noastre sunt clare, ne putem stabili obiective de invatare (si atunci putem utiliza trainingul), obiective de eficienta (iar aici ne putem ajuta de coaching si teorii din training) si obiective de implinire interioara (si aici ne putem ajuta de psihoterapie, meditatie, etc).

Tehnicile de coaching ne permit sa ne largim optiunile si sa alegem optiunile cele mai bune iar psihoterapia ne poate invata mai mult despre convingerile noastre limitative. In general acestea au fost construite in copilarie si ne-au ajutat atunci insa acum nu mai indeplinesc acest scop. A fi adaptabil  inseamna schimbarea continua a acestor conceptii cu costuri cat mai mici.

Mai multe despre misiunea, viziunea si programele dezvoltate de compania Adaptabil gasiti pe siteul companiei

http://www.adaptabil.ro/

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.