Aer conditionat pe timp de vara

Căldura din timpul verii ne face să ne amintim de aerul plăcut al primăverii. Dar putem avea încăperi răcoroase şi vara prin instalarea unui aparat de aer conditionat.

Daca v-aţi hotărât sa cumparati un aparat de aer condiţionat, trebuie să ţineţi cont de principala caracteristică a lui, şi anume puterea de răcire. Aceasta este calculată în BTU şi diferă în funcţie de volumul camerei în care vrem să acţioneze aparatul de aer condiţionat.

De asemenea, este recomandat ca aparatul de aer condiţionat să aibă capacitate de dezumidificare şi ventilare. O atenţie deosebită trebuie acordată întreţinerii şi curăţării lui. Se recomandă schimbarea şi curăţarea filtrelor (la fiecare şase luni), service-ul efectuat de firme  specializate,  firma noastra fiind specializata in aceasta activitate.

Dacă alegem o capacitate de răcire prea mică, de exemplu un aer condiționat 9000 BTU, încăperea nu va fi suficient de răcoroasă. Iar dacă alegem o putere de răcire prea mare, locuinţa se va răci foarte repede şi aparatul nu va îndeplini şi funcţiile de dezumidificare şi filtrare a aerului. La cumpărarea lui trebuie avute în vedere mai multe caracteristici. În primul rând, trebuie să consume puţin. Coeficientul de prestanţă (adică puterea frigorifică per putere electrică absorbită) trebuie să fie ridicat. Este preferabil si ca nivelul de zgomot să fie cât mai mic.

 

Sfaturi practice

 

Nu achiziţionaţi aparate subdimensionate, căci acestea vor avea o durată de funcţionare mult redusă din cauza turaţiei maxime la care merg timp îndelungat.

Este mult mai bine să cumpăraţi aparate dimensionate corespunzator, căci acestea pot funcţiona eficient la turaţie medie, fără a provoca şi cheltuieli suplimentare. În acest caz, veţi evita într-o oarecare măsură şi curentul de aer deranjant.

Aparatul de aer condiţionat Multi-split economiseşte spaţiul, deoarece o unitate montată extern le poate controla pe toate unităţile montate intern.

 

 

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.