Afaceri ciudate, dar care se bucura de succes

In cele ce urmeaza va voi prezenta cateva idei de afaceri mai iesite din comun, care totusi s-au bucurat de succes si prezinta interes pentru viitor:

1. O ferma de melci. Daca dispui de o suma considerabila de bani, atunci o ferma de melci poate fi afacerea potrivita. La ora actuala are un succes urias deoarece melcii pot fi distribuiti in restaurante de lux dar si la producatorii de produse cosmetice sau farmaceutice. Pentru o suprafata de 2 ha investitia ar insemna undeva intre 10.000 si 15.000 de Euro, de altfel poti dispune si de fonduri europene pentru deschiderea unei ferme de melci. Un kilogram de melci vii poate costa intre 1 si 4 euro, pretul maxim fiind valabil pentru melcii din specia Aspersa Muller, iar pentru specia Aspersa Maxima este de 3 Euro kg. Pentru a avea succes cu o astfel de afacere trebuie sa te interesezi si din timp de firmele carora ai putea sa le vinzi melcii.

2. O alta idee de afacere o detin doi tineri din Cluj care au inceput un proiect online Eduk.ro in care sa ajute utilizatorii sa invete limbi straine pe internet. Utilizatorul isi poate alege ziua si orele de curs sau chiar si profesorul axandu-se pe nevoile lui. De asemenea o sedinta de doua are costa 72 de lei, iar daca mai aduci patru prieteni care sa invete aceasi limba pretul poate scadea pana la 26 de lei sedinta. Aceasta afacere online este una de succes deoarece suntem cu totii constienti ca orice om poate afla orice, oriunde s-ar afla accesand internetul intr-un timp foarte scurt.

3. Doi pompieri din Florida, Chris si Robin Sorensen, au venit cu ideea de a-si deschide un magazin de sandvisuri. Ei au facut un imprumut pentru a-si deschide primul magazin pe care l-au decorat cu echipamente contra incendiilor si cu imagini pe pereti cu departamentul local de pompieri. In ziua de azi Firehouse Subs este o franciza in crestere continua ce are 514 sucursale in toata America si cu incasari de sute de milioane de dolari.

4. Deschiderea unui restaurant subacvatic s-a dovedit a fi un adevarat succes in Maldive Ithaa Restaurant a devenit unul din cele mai cunoscute restaurante din lume si se bucura de un advearat succes datorita autenticitatii sale. Este primul restaurant subacvatic din lume, unde poti sa te bucuri de cina la o adancime de 5 metri inconjurat de o varietate de specii de animale marine. Aceasta investitie necesita o suma mare de bani, dar daca locuiti intr-o statiune, acesta poate deveni in scurt timp o atractie turistica locala si chiar o afacere de succes. Ca dezavantaj, aceasta idee de afacere presupune investitii majore si conteaza mult locatia.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.