Afaceri pentru femei

De ce si-ar dori o femeie sa inceapa o afacere? In linii mari din aceleasi motive pentru care un barbat ar incepe o afacere (dorinta de libertate financiara, spirit pionier, nevoia de bani, etc.) dar uneori doar din provocare, din dorinta de a arata ca poate!

Intr-o lume in care se vorbeste tot mai mult despre egalitatea sexelor, sintagma „afaceri pentru femei” ar putea suna usor invechita sau chiar misogina. Si totusi nu este asa! Diferentele dintre sexe exista (si nu e nimic anormal in asta) iar aceste diferente tind sa se manifeste inclusiv in domeniul profesional.

In acest context e usor de inteles de ce anumite afaceri se potrivesc mai bine psihicului feminin, al fel cum exista altele mai potrivite pentru barbati.

Daca acum cateva decenii in urma era aproape de neconceput pentru majoritatea femeilor sa se viseze in postura de antreprenori, astazi este mai usor ca oricand intalnim femei de afaceri.

Domeniile in care femeile au cele mai mari sanse sa dezvolte afaceri profitabile sunt variate, iata mai jos doar cateva dintre ele:

  • Creatoare de moda. Femeile iubesc moda, vestimentatia, croitoria si tot ce tine de acest domeniu. De ce nu ar transforma aceasta pasiune intr-o afacere? Multe au facut-o cu succes. Sa ne gandim doar la celebrele creatoare de moda, poate ca nu toate pot ajunge pe podium dar modelingul este un domeniu care este aproape exclusiv un apanaj al sexului frumos.
  • Baby sitter. Este un alt domeniu de afaceri accesibil femeilor. Veti spune poate ca nu este tocmai o afacere insa depinde cum privesti lucrurile. O afacere in acest domeniu poate presupune crearea unei agentii de baby sitting sau, de ce nu, a unei crese sau gradinite particulare.
  • Cabinet kineto. Daca ai o specializare in acest domeniu ai putea sa iti deschizi propriul cabinet, mai ales intr-o zona in care nu ai concurenta in acest sens.
  • Cosmetica. Este un alt domeniu, prin excelenta feminin, in care femeile isi pot etala atat gusturile in materie de looking cat si capacitatile de bun antreprenor. Si lista poate continua.

In general domeniile in care femeile isi pot dezvolta propriile afaceri, sunt domenii care presupun o anumita sensibilitate si delicatete, atribute mai prezente la femei decat la barbati.

Dincolo de asta insa, o afacere e o afacere.  Inainte de a face pasul cel mare este impotrant sa fii bine informata, sa ai un plan de afaceri, sa constientizezi toate riscurile la care te expui si asa mai departe.

Din fericire insa, toate se invata, iar azi e mai usor ca oricand sa inveti si sa te documentezi. Abia dupa aceea te poti baza si pe un dram de noroc.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.