Afaceri şi idei de afaceri – iniţiere şi dezvoltare

În iniţierea unei afaceri trebuie urmărite mai multe aspecte cum ar fi:

  • Profilul antreprenorului. Aici mă refer în primul rând la experienţa atât practică cât şi teoretică într-un anumit domeniu de afaceri. Deasemenea, profilul unui antreprenor ar trebui să cuprindă diverse aptitudini şi abilităţi cum ar fi capacitatea de negociere, rezistenţa la stres, capacitatea de a găsi soluţii rapide la orice problemă apărută în derularea afacerii;
  • Piaţa afacerii. În zilele noastre este de preferat să se găsească o nişă de piaţă în pofida unei categorii generaliste în care s-ar putea promova o idee de afacere. Spre exemplu să ne gândim la un supermarket – nu vom vinde toate produsele dintr-un supermarket ci ne vom axa pe câteva produse care au un raport bun preţ/calitate, sunt vandabile şi pot soluţiona o problemă a potenţialului cumpărător;
  • Concurenţa. Într-un anumit domeniu dacă este concurenţă, înseamnă că merge. Evident că nu o să găsim o piaţă de desfacere care să fie neacoperită. Dar putem îmbunătăţi un anumit produs sau serviciu conferindu-i valoare şi oferind ceva în plus faţă de ceilalţi;
  • Strategia de marketing. O strategie de marketing eficientă poate ajuta dezvoltarea afacerii, diminuând timpul necesar pentru a ajunge la maturitate. Eficienţa acestei strategii se manifestă prin numărul de vânzări generate raportat la numărul de potenţiali clienţi ai afacerii, cărora te-ai adresat prin metoda de marketing optimă.
  • Idei de afaceri.Din punctul meu de vedere, cel mai important aspect. De ce? Pentru că, o idee de afacere bine documentată şi care întruneşte un plan de afaceri bine pus la punct care să conţină toate aspectele detaliate anterior poate fi calea către succesul financiar.

În consecinţă, pentru cei care îşi doresc să înceapă o activitate de antreprenoriat, le ofer o serie de idei de afaceri reale, pentru diverse categorii şi niveluri de pregătire care se pot iniţia pe piaţa românească la ora actuală.

Totodată, aceste idei de afaceri se pot demara cu investiţii minime de sub 1.000 de euro, de acasă sau cu ajutorul familiei şi pot constitui începutul unei etape de succes din domeniul financiar al vieţii tale.

Structurate în 4 subcapitole – consideraţii generale, piaţa afaceri, veniturile generate,  avantajele şi dezavantajele afacerii, aceste idei de afaceri din diverse domenii, atât online cât şi offline pot fi aleea spre dobândirea independenţei financiare.

Printre aceste idei de afaceri îmi permit să enumăr: afaceri online pe nişe specifice din piaţa imobiliară, cum să deschizi un hotel de anvelope, ce înseamnă o afacere în franciză şi cum se poate promova, cum să faci bani online din sistemele de afiliere, sistemele se supraveghere video- avantaje şi dezavantajele acestei afaceri, fotografiile de epocă şi oportunităţile financiare pe care un asemenea business le poate aduce, instructor de inot, cum să deschizi un magazin online, cum să faci bani din activitatea de organizator de evenimente, beneficiile unui site de tip ocazia zilei, efectele terapeutice ale salinei artificiale şi cum poţi transforma acest lucru într-o afacere de succes şi consideraţii financiare care te pot motiva pentru deschiderea unui atelier de raparaţii biciclete.

Succes în găsirea celor mai bune idei de afaceri care să-ţi îndeplinească toate dorinţele!

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.