Alb si negru, doua culori perfecte pentru o amenajare interioara

Ideile de amenajari interioare nu se rezuma doar la folosirea unor culori vii, specialistii ne recomanda sa ne orientam chiar si catre cele doua nonculori: alb si negru. Intervin in ecuatie nuantele alese pentru pereti si pardoseala, mobilierul, accesoriile de design interior sau chiar electronicele, tot acest intreg oferind o imagine de calitate locuintei voastre. Analizand fiecare incapere a unei locuinte si implicarea acestor culori in designul ei, am ajuns la concluzia ca o amenajare folosind culorile alb si negru poate fi un rezultat finit cu mult peste asteptari.

Incepem cu holul, spatiul cel mai des accesat atat de voi, proprietarii locuintei, cat si de cei care va calca pragul zilnic. Definita ca fiind incaperea care primeste oaspetii si care ofera o prima impresie vizitatorilor, holul se poate amenaja in diverse maniere folosind cele doua culori. Fie mizati pe un intreg de culoare alba presarat cu cateva elemente de culoare neagra, fie incercati sa imbinati pardoseala de culoare neagra cu peretii albi, ambele rezultate fiind unele de o calitate foarte ridicata.

Trecand din hol in living, deja incepeti sa aveti de furca cu imbinarea celor doua nonculori. Specialistii in amenajari interioare va indeamna la mult calm si la preluarea unor idei care au reusit sa schimbe radical imaginea unui living decorat in alb si negru. Pereti de culoare alba pentru un caracter minimalist, gresie de culoare neagra pentru o imbinare perfecta a nuantelor, perdele albe pentru un plus de lumina incaperii si cateva elemente de design interior pigmentate in alb sau negru, cam asa ar trebui sa arate un living perfect. Formele se pot alege in functie de preferinte, important este ca mobilierul sau electronicele sa se imbine intr-un mod armonios.

Daca pana aici totul a fost cat se poate de facil, bucataria este un spatiu ceva mai pretentios insa, cu multa rabdare si fantezie, lucrurile vor decurge de la sine. Caracteristica de baza a unei bucatarii alb-negru este misteriozitatea, imbinarea intre aceste doua culori oferind un aer aparte spatiului amenajat. Puneti accent pe alegerea unei chiuvete adecvate cat si pe imbinarea dintre pardoseala de culoare neagra si mobilierul trasat sublim in alb si negru.

Intr-un final veti ajunge sa amenajati si dormitorul insa, in cazul acestei incaperi, nu veti intampina dificultati prea mari, albul fiind in cele mai dese randuri majoritar. Un dormitor alb va ofera un plus de relaxare si va va ajuta sa recapatati energia pierduta dupa o zi dificila la locul de munca. Pentru a nu reda o monotonie desavarsita, se pot alege piese de mobilier de culoare gri sau neagra, spoturi de culoare neagra sau chiar diverse alte obiecte de uz interior care va dea impresia de intimitate.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.