Alegerea sistemelor de supraveghere IP

supraveghere videoAtunci cand esti in cautarea unui sistem de supraveghere, una dintre cele mai bune optiuni pare alegerea unui sistem de supraveghere IP. Camerele IP au o multime de avantaje, deoarece pot transmite informatia pe care o percep atat prin retea, cat si pe internet, ceea ce iti ofera o flexibilitate maxima.

Care sunt avantajele unui sistem de supraveghere IP?

Daca optezi pentru acest tip de sisteme de supraveghere video vei descoperi ca este mult mai flexibil si mai eficient. Sistemele de supraveghere IP ofera urmatoarele avantaje:

  •  Se pot conecta direct la internet si pot transmite imagini in timp real.  Astfel, vei putea sa vezi imaginile din zona supravegheata chiar si atunci cand esti la sute de km distanta;
  • Trimit email cu imaginile daca alarma este declansata;
  • Pot fi wireless, asadar, nu trebuie sa intinzi fire peste tot prin casa si te poti bucura de o supraveghere cat se poate de dinamica;
  • Sunt foarte eficiente si in termen lung sunt mult mai economice decat cele clasice;
  • Au posibilitatea de a fi extinse cu usurinta, ori de cate ori ai nevoie de mai multe camere. In cazul sistemelor de supraveghere CCTV, numarul de camere este limitat, in functie de numarul de canale pe care le are DVR-ul.

Cum alegi un sistem de supraveghere IP?

Exista destul de multe criterii pe care le poti lua in considerare atunci cand achizitionezi un sistem de supraveghere IP. In primul rand, trebuie sa tii cont  de locatia pe care o supraveghezi si de marimea spatiului. Trebuie sa stii daca monitorizezi un spatiu deschis, o parcare, o curte interioara, un magazin sau o camera. In functie de destinatie, stii cu exactitate care sunt dotarile pe care trebuie sa le aiba camerele pe care le alegi. Evident, marimea decide care va fi numarul de camere de supraveghere pe care le vei folosi.

Un alt criteriu foarte important este producatorul. Acesta este esential mai ales daca vrei sa introduci camerele de supraveghere intr-un sistem care este deja instalat. Trebuie sa alegi un producator in care ai incredere si care reuseste sa te convinga ca are produse de cea mai buna calitate.

De asemenea, trebuie sa tii cont de calitatea imaginii si de luminozitate. Nu are rost sa achizitionezi camere ultra performante daca nu ai nevoie de prea multe detalii, insa este esential sa nu faci rabat la calitate daca fiecare detaliu conteaza.

 

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.