Alegerea tastaturii pentru PC

Alaturi de mouse, tastatura este cel mai important element periferic al calculatorului tau, motiv pentru care alegerea ei trebuie sa fie una foarte bine gandita si foarte bine analizata. O tastatura te poate ajuta sa te joci, sa navighezi pe internet sau sa comunici cu rapiditate.

Astfel, in momentul in care o alegi trebuie sa tii cont de cateva criterii.

Cu fir sau fara fir

Vei gasi pe piata diverse tastaturi. Unele au fir, altele nu au fir. Evident, cele fara fir pot fi foarte tentante, deoarece par mai futuriste si mai flexibile, insa trebuie sa te gandesti bine inainte de a le alege. Daca iti alegi o tastatura cu fir lucrurile sunt cat se poate de simple. Aceasta trebuie sa fie cat mai complexa, cat mai rezistenta si sa aiba cat mai multe butoane. Daca iti alegi o tastatura fara fir insa, trebuie sa tii cont de autonomia bateriei, de distanta la care poate functiona, fata de calculator si la numarul de baterii necesare pentru o functionare optima.

Modul in care se conecteaza la calculatorului

O parte din tastaturi se conecteaza la calculator printr-un port USB, in timp ce altele se conecteaza prin PS/2. Este bine sa alegi o tastatura care se conecteaza prin USB, deoarece aceasta conexiune este mai rapida decat una prin PS/2 si ofera mult mai multa flexibilitate si mult mai multe beneficii. In general, gamerii vor opta mai adesea pentru USB, deoarece se vor putea bucura de viteza mult mai mare.

In ceea ce priveste conectivitatea tastaturilor wireless, ai trei variante: cele prin radio, cele prin bluetooth si cele prin infrarosu.

Carei activitati ii este dedicat

In conditiile inc are din ce in ce mai multi oameni folosesc computerul si tastatura, indiferent de domeniul in care activeaza, o aparitie a tastaturilor dedicate este extrem de naturala. Daca scrii foarte mult sau daca te joci foarte mult, vei gasi tastaturi dedicate pentru activitatea pe care o faci, care iti usureaza foarte mult aceasta activitate. De asemenea, vei descoperi tastaturi speciale pentru cei care asculta muzica, pentru cei care se uita la filme sau petru cei care folosesc foarte des programe de editare.

Astazi exista tastaturi dedicate fiecarui segment de piata, asadar, in momentul in care iti alegi tastatura uita-te cu atentie carui domeniu este dedicata. Daca tot ai optiuni in acest sens, de ce sa nu alegi o tastatura dedicata domeniului tau?

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.