Alegerea unei biciclete de cross country pentru fete

Pentru multe fete, mersul pe bicicleta doar pana in parc sau turele prin oras sunt ceva monoton – daca turele pe drumuri de tara, pe trasee forestiere usoare par atractive, atunci e timpul sa alegi o bicicleta de cross country. Care sunt aspectele care trebuie luate in calcul? In primul rand, in functie de buget, se poate opta intre variantele a diferiti producatori straini.  Un astfel de magazin de biciclete – Hypersport, furnizeaza o gama bogata de astfel de modele.

 

Urmatorii pasi reprezinta achizitia unui echipament adecvat si studierea tehnicilor corecte de cross country – nu exista diferente intre stilul de mers pentru baieti si fete. O tehnica buna te va ajuta sa ramai in siguranta pe bicicleta, sa parcurci fara probleme traseele si sa iti fie relativ usoara orice abordare. Exista deci cateva subpuncte care conteaza enorm:

  •  pozitia corpului depinde in mare masura de tipul cadrului, marimea acestuia, inaltimea seii, rise-ul si latimea ghidonului; se recomanda pastrarea unei pozitii relaxate, care sa nu solicite bratele, picioarele si spatele mai mult decat este necesar.  Majoritatea producatorilor au prezente, in cataloage sau  pe site, tabele care sa indice tipul si marimea potrivita (la biciclete) in functie de inaltimea rider-ului. O marime necorespunzatoare  poate sa duca  la dureri de spate, de picioare si chiar si la accidentari, datorita greutatii in a controla bicicleta.
  •   accesoriile sunt de asemenea  importante – ne referim aici atat la suportul pentru bidonul cu apa (bidonul in sine), luminile frontale si cele de spate (in situatia in care turele s-ar putea sa tina mai mult decat v-ati planificat, fiind prinsi noaptea pe un anume drum;  gentile de scaun (acestea se monteaza sub scaun, fiind de un real folos pentru stocarea a mici scule, a unor gustari sau alte lucruri.
  •  echipamentul – un punct care nu merita ignorat. Aici vor intra manusile (ce asigura o aderenta mai buna pe ghidon si impiedica transpiratia; ca sa nu mai mentionam si protejarea palmilor sau degetelor in cazaturi); pantalonii cu intaritura, potriviti pentru drumuri lungi; tricourile speciale din poliester, cu buzunare in spate; ochelarii de protectie si bineinteles casca. Uneori ne poate prinde bine si un rucsac cu plasa (in spate) pentru turele mai lungi.

 

Avand aceste lucruri in minte, urmatorul pas e acomodarea cu bicicleta. Apoi, inainte de primele ture, e bine de stiut urmatoarele tehnici de cross country – indiferent de marca de biciclete aleasa  (nu uita de verificarile aferente – schimbatoare, frane, presiunea aerului in roti etc):

  •  incearca sa vezi obstacolele din timp si sa iti alegi o linie de mers, evitand pietrele mari si radacinile. Alege cea mai lina portiune disponibila.
  •  selecteaza o viteza  care sa iti permita sa grabesti urcarea, deoarece nu e usor si recomandat sa schimbi vitezele cand esti pe o urcare
  •  daca urcarea devine mai inclinata, misca-ti greutatea mai spre partea din fata, pentru un echilibru potrivit
  •  daca exista un obstacol mic, nu frana inainte de el; ci lasa-ti corpul pe spate, si trage/ridica de roata de fata ca sa il depasesti (incearca sa ridici si roata de spate, mai tarziu).

 

Descopera aici un magazin de biciclete care iti poate furniza accesoriile si echipamentele de care ai nevoie, alaturi de consultanta in alegerea lor.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.