Amenajarea gradinii cu plante ornamentale

In amenajarea gradinii mai nou sunt utilizate diferite tipuri de plante ornamentale datorita diversitatii culorilor si a formelor in care se gasesc si rezistentei lor la intemperii fara sa necesite o intretinere deosebita. Cu toate ca in gradinile autohtone nu le veti gasi totusi unele firme de amenajari gradini cum este si kalongarden.ro din Cluj, le utilizeaza pentru a da o textura colorata unor parti ale gradinii.

Aceste ierburi ornamentale pot fi impartite in doua categorii mari de plante, cele cu frunze cazatoare si cele vesnic verzi. Ele pot fi gasite atat ca si plante de dimensiune mica pana la cele inalte de doi metri. Unele specii de plante ornamentale au nevoie de mai multi ani pana ajung la maturitate si la capacitatea decorativa maxima.

Ierburile ornamentale pot fi utilizate in multe feluri, ele pot fi plantate intre stanci sau bolduri mimand puterea naturii care supravietuieste si pe piatra seaca, pana la ghivece de flori in diverse aranjamente florale sau izolat. Majoritatea acestor ierburi ornamentale prefera mult soare si mai putin umbra unde isi pot pierde din coloratura devenind mai sterse.

De aceea plantarea ierburilor decorative se face intr-un loc cu soare si sol fertil lasand loc de dezvoltare intre ele. Daca au conditii optime si sunt udate frecvent ele se dezvolta foarte repede. Daca plantarea s-a facut intr-un pamant bun, fertil, dupa dezvoltare devin foarte rezistente la lipsa apei si nu necesita o ingrijire aparte si nici ingrasamant in plus.

Primavara, Ierburile ornamentale cu frunze cazatoare vor fi tunse de frunzele uscate si in aprilie va aparea planta noua din tufa. Ierburile ornamentale pot fi inmultite din seminte sau din tufe prin divizare, procedeu care se face primavara, in lunile martie-aprilie.

La ierburile ornamentale vesnic verzi, frunzele nu trebuiesc taiate doar indepartate cele bolnave sau uscate. Ierburile ornamentale aduc o culoare in plus gradinilor pe perioada toamnei, ele fiind mai rezistente cand alte plante deja si-au incheiat sezonul acestea inca isi aduc aportul la infrumusetarea ei pana la venirea zapezii.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.