Anorexia

Ce este anorexia? Cu siguranta cu totii am vazut pe strada sau in multe alte locuri publice oameni exagerat de slabi, care abia se tineau pe picioare .

Anorexia Nervosa este o tulburare foarte des intalnita in randul tinerilor, in special la fetele adolescente (90%) care este caracterizata prin slabirea grava a organismului, cu efecte vizibile asupra sanatatii . Persoanele care sufera de anorexie, au in primul rand o problema care deriva din psihic, o problema ce necesita a fi tratata nu doar prin diete speciale, cat si prin controale la diferiti psihologi.  Cauzele instalarii anorexiei sunt multiple, diferand de la o persoana la alta. Multe fete tinere sunt nesigure pe felul in care arata, au probleme in familie, iubitul nu le mai acorda destula atentiei, sunt batjocorite de “prieteni” sau pur si simplu modelele din reviste, de pe internet sau de la televizor li se par demne de urmat, fara a sti ce se ascunde in spatele lor.

Anorexia este o boala grava, o boala a secolului in care traim, care se manifesta prin refuzul categoric de a manca pentru a “arata bine”. Sanatatea organismului nostru este mult mai importanta decat felul in care noi suntem perceputi de cei din jur.

Persoanele care sufera de anorexie sunt usor de recunoscut, nu doar datorita faptului ca sunt excesiv de slabe, ci si prin faptul ca in timpul  meselor, de exemplu, atunci cand mananca un sandwich, il maruntesc, il fac soldatei, pentru ca mai apoi sa spuna ca “am mancat prea mult”. Da, cantitatea in acest caz este mai presus de calitate. Aceste personae considera ca un sandwich maruntit, din punct de vedere cantitativ este mai mare decat un sandwich intreg, care necesita a fi consumat prin muscaturi. O alta “trasatura” a anorexicilor este obsesia de a arata cat mai bine, de a se incadra intr-o anumita categorie si de a incapea in haine cu numarul cel mai mic.

Anorexia este o boala care, in intreaga lume a provocat moarte. Efectele negative ale bolii in randul femeilor constau in: caderea parului, tulburari ale ciclului menstrual, caderea si exfoliere unghiilor, caderi de calciu repetate, lesinuri, stare generala proasta.

Asadar, aceasta problema contemporana nu trebuie neglijata deloc pentru ca rata mortalitatii in cazul acestei boli este foarte mare. Atentie mare la fetele sin jurul vostru! Incercati sa fiti mai blanzi cu ele si faceti-le mereu sa se simta bine…acesta este secretul!

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.