Anvelope cu mai multe informatii in magazine

Data 1 noiembrie incepe sa devina cosacrata in ceea priveste schimbarile aduse in domeniul anvelopelor.

Anul trecut 1 Noiembrie 2011 a fost data de la care a intrat in vigoarea legea emisa de guvernul Romaniei prin care toti soferii care circula pe drumurile din Romania acoeprite cu gheata, zapda sau polei sunt obligati sa aiba masinile echipate cu anvelope auto de iarna.

Ei bine, in 2012, autoritatile introduce noi reguli, de aceasta data pentru comerciantii de anvelope auto de iarna, vara sau all seasons. Astfel toate cauciucurile noi trebuie sa fie etichetate corespunzator astfel incat fiecare comparator sa poata vedea repede mai multe elemente precum durata medie de viata a fiecarui tip de anvelopa. Deasemenea pe etichete se va specifica eficienta la franare si aderenta in conditii de carosabil umed.

Anvelope si rovinietaCumparatorii vor putea afla de pe aceste etichete care este nivelul de zgomot produs de un cauciuc sau altul. Consumul de carburant este deasemenea un factor pe care noile etichete il vor reflecta.

Toate informatiile sunt clasificate in mai multe clase, de la A la G in ceea ce priveste consumul de carburant si distanta de franare respectiv aderenta pe carosabil umed. Zgomotul produs de anvelope masurat in decibeli este reprezentat de o pictograma cu 4 bare. Cu cat mai multe bare au culoarea neagra cu atat acea anvelopa produce un zgomot mai mare.

Aceasta masura va presupune cheltuieli suplimentari pentru soferi, care deja mai platesc asigurarea RCS, rovinieta si alte taxe.

Potrivit presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului inspectorii din cadrul acestei agentii demareaza mai multe controale pentru a verifica daca prevederea este respectata, iar amenzile pentru vanzatorii de anvelope fara etichete pot sa ajunga pana la 30.000 de lei.

De mentionat ca aceste prevederi sunt introduse in intreaga Uniune Europeana si nu doar pe teritoriul Romaniei.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.