Ardei copti pentru anotimpul rece

Pentru ca nu intotdeauna avem la dispozitie zarzavaturi proaspete pentru mancaruri, gospodinele care vor sa se asigure ca retetele ies la fel de gustoase si pe timp de iarna investesc in fiecare an timp si efort in realizarea de variante conservate.

Ardeii grasi, sunt o leguma foarte apreciata in mancaruri datorita aromei pe care o dau supelor, tocanelor si tuturor retetelor in care se regasesc. Pentru ca vremea nu permite accesul la ardei proaspeti pe intreaga perioada a anului, cei care doresc sa-i aiba aproape ii conserva prin deshidratare, coacere sau sub forma de muraturi. Probabil cei mai gustosi dintre ei, preparati si pe timpul verii, sunt ardeii copti.

Aromati, zemosi, cu un gust dulceag care se intensifica prin tratarea termica, ardeii copti sunt folositi in salate si mancaruri oferind un gust inconfundabil. Fanii ii folosesc si in pregatirea sosurilor pe baza de ardei iuti pentru aroma si dulceata.

Pentru ca ardeii copti sa fie un efort cu succes, este important sa tinem cont de cateva criterii in alegerea lor. Ardeii trebuie sa fie proaspeti, mari si carnosi pentru a pastra cat mai mult din pulpa dupa coacere. Este de asemenea util sa aiba si seminte putine pentru a fi mai usor de curatat. Printre soiurile preferate pentru copt se numara ardeii Barbie, un soi de ardei mari, cu pulpa groasa care la maturitate are culoarea rosie. Folosite de multi fermieri in popularea terenurilor, semintele de ardei Barbie dau nastere la plante viguroase cu ardei mari si carnosi, foarte populari in randul cumparatorilor. Cu rezistenta mare la boli si conditiile de mediu, semintele de ardei Barbie sunt la mare cautare si printre gradinarii de gospodarie care doresc sa puna pe masa ardei proaspeti si gustosi din propria recolta, ideali pentru o salata proaspata si minunati pentru conservele de iarna.

Image and video hosting by TinyPic

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.