Asigurarea ta Rca

Ce inseamna Asigurarea Rca de fapt, aceasta intervine in cazul in care asiguratul a fost implicat in producerea unui accident soldat cu daune materiale sau vatamari corporale. In cazul in care nu aveti o asemenea asigurare si circulati pe drumurile nationale veti fi tras la raspundere de catre politie. Penalizarile pleaca de la 1000 de lei si se retin certificatul de inmatriculare si placutele de inmatriculare. In cazul unui accident fara asigurare RCA veti plati toate daunele produse din buzunarul vostru.

In cazul in care nu ati fost implicat in nici un accident si doriti sa va vindeti masina va puteti recupera banii de pe asigurarea aferenta perioadei ramase din polita, chiar si in cazul celor cu asigurare casco. Trebuie sa contactati agentul cu care ati facut asigurarea si veti primi suma de bani ramasa din asigurarea rca.

Asigurarile Rca nu difera ca pret intre judete de exemplu daca faceti o asigurare rca in orasul Cluj platiti aceeasi suma ca si in orasul Brasov. Asigurarile Rca din Romania sunt cele mai mici din Europa, impreuna cu alte tari ca Bulgaria sau Moldova. Pentru un autoturism cu capacitate de 1.400 cmc platim cam 90 de euro iar ceilalati membri ai uniuni europe cum ar fi germanii platesc de noua ori mai mult decat noi. Italieni platesc cea mai scumpa asigurare din uniunea europeana circa 800 de euro fiind cei mai ridicati in top. Sumele platite de asiguratori italieni sunt foarte mari in caz de deces, accident rutier etc. O asigurare in caz de decez despagubeste asiguratul cu circa 800.000 de euro iar pentru un decesul in urma unui accident se platesc sume mari pentru fiecare membru de familie.

Se estimeaza scumpirea asigurari auto Rca cu circa 30% in urmatorul an. In cazul modificari tva-ului va creste si pretul asigurari deocarece asiguratori platesc tva pentru orice asigurare. Iar tva nu este inclus in pretul asigurari la procurarea ei.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.