Asigurarea transportului de marfuri in siguranta

Dupa finalizarea productiei de marfuri putem spune ca abia se incepe o noua viata a produsului, si anume transformarea lui in marfa. Pentru acest lucru in primul rand trebuie sa ajunga in magazinul de la coltul strazii sau in supermarket. Produsul dupa ce este ambalat corespunzator, mai trece printr-un proces de ambalare si stivuire pentru incarcarea in autocamioane care vor transporta in punctele de desfacere a produselor respective. Un aspect foarte important in procesul de incarcare a marfurilor, este ca trebuie tinut cont de fixarea si ancorarea acestor marfuri pentru a efectua transportul in siguranta cat mai buna.

In timpul transportului autocamionul trebuie sa fie intr-o stare foarte buna, si inainte de plecare trebuie facuta o verificare la lampi, proiectoare si lampi gabarit pentru a asigura o iluminare cat mai buna a vehiculului in timpul deplasarii. Pentru o siguranta si mai buna este bine daca soferul de autocamion are pregatit becuri pentru proiector ceata sau lampa gabarit ca in caz de defectiune sa poata schimba la prima benzinarie. De multe ori defectiunea unui proiector de ceata sau a altor accesorii auto poate cauza intarzieri sau chiar si accidente.

Este bine ca pe autocamioane sa lucreze doi soferi care sa lucreze intr-un program alternativ de cate 4 ore. Acest program asigura soferului dupa 4 ore de lucru timpul necesar pentru odihna, totodata si o siguranta mai mare pentru participantii de trafic. Daca totusi careva dintre soferi care este in program se simte obosit este preferabil sa se opreasca la o benzinarie pentru odihna evitand astfel posibilitatea de a cauza accidente.

O alta problema ar fi viteza de deplasare a autocamioanelor in timpul transportului de marfa. Totdeauna viteza camionului trebuie sa fie in concordanta cu calitatea drumului, daca drumul este cu denivelari si viteza nu este redusa este posibil ca ambalajul marfii din autocamion sa se degradeze, tocmai din acest motiv este un aspect foarte important ca marfa sa fie ancorata si fixata corespunzator.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.