Atentie la cumparaturi

Alegerea cadourilor trebuie sa fie una inspirata. Pentru multi dintre cumparatori cadoul conteaza doar aspectul fizic si uita de continut. Produsele cateodata pot fi contrafacute din tari Orientale sau cele din Africa. De exemplu majoritatea jucariilor sunt facute din plastic. Plasticul poate contine substante foarte daunatoare copilului. Ele pot duce la dezechilibrari hormonale sau chiar cancer.

Acestea pot incepe de la jucarii pana la incaltaminte. Materialul din care sunt facute pot fi daunatoare deoarece nu sunt testate intr-un laborator inainte de comercializarea lor. Acestea pot avea un aspect foarte placut dar pot fi inselatoare. Mai multi specialisti au testat materialele din mai multemagazine din localitati. Dupa testul amanuntit al acestora s-a constatat o concentratie foarte mare de produse chimice care au fost utilizate la crearea acelui produs. S-au gasit nereguli pana si la tacamurile pentru bucatarie sau farfuriile. Impactul lor fiind foarte daunator deoarece le folosim pentru a lua cina sau alta masa. In majoritatea tarilor europene acestea au fost interzise dupa controalele facute de specialisti.

Atentia trebuie sa fie foarte sporita la aceste produse pentru ca va pot afecta sanatatea. In Romania anual in perioada controalelor se gasesc sute de produse cu posibi compusi chimici periculosi. Numai anu trecut sau dat 338 de amenzi si 620 sanctiuni din cauza neregurilor. Acestea au fost in valoare de 1 milion de lei. Magazinele online sunt foarte sigure din punct de vedere al confectionarii jucariilor. Sunt jucarii originale importate din alte tari europene testate pentru unele nereguli.

Asadar atentia mare la cumparaturile de sarbatori care vreti sa vi le procurati pentru dumneavoastra sau pentru cei dragi voua.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.