Austeritatea in Europa va duce la dictatura

dictaturaMulte voci au descris tratatul interguvernamental de uniune fiscala promovat la summitul UE din luna decembrie 2011 drept o incercare de introducere in sclavie a statelor din zona Euro si nu numai. Mai precis – o incercare de introducere in sclavie a fortei de munca din Europa, care ar urma astfel sa devina doar o vaca de muls pentru Banca Centrala Europeana si FMI.

Conform tratatului, un cadru legal urmeaza a fi creat cu scopul de a intari disciplina fiscala in fiecare stat semnatar, iar asupra respectarii cadrului legal ar urma sa vegheze insasi Comisia Europeana, sustinuta de Curtea Europeana de Justitie – institutii care vor detine astfel controlul asupra bugetelor nationale. De asemenea urmeaza a fi instituite reforme ale pietei muncii cu caracter constitutional, care urmeaza sa reduca sau sa elimine drepturile angajatilor, sa mareasca numarul de ore de munca saptamanale, sa taie salariile, pensiile si alte drepturi. Iar pentru nerespectarea acestor prevederi tratatul instituie mecanisme automate de sanctiune cum ar fi eliminarea dreptului de vot in cadrul Uniunii Europene pentru statul respectiv, taierea fondurilor comunitare sau chiar excluderea din zona Euro acolo unde este cazul.

Ceea ce s-a intamplat in Grecia, unde zeci de mii de oameni au ramas fara locuri de munca din cauza implementarii a astfel de masuri de austeritate este definitoriu pentru ce se va intampla in intreaga Europa. Rata somajului de 20% sau chiar mai mare pentru tineri, pensii taiate cu inca 15% in ianuarie 2012 si salarii taiate in sectorul public cu pana la 40% vor fi la ordinea zilei in urmatorii ani.

Mai multe pe http://www.white-kid.com

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.