Automobilul

Istoria automobilelor incepe cu Nicolas-Joseph care realizeaza primul vehicul propulsat cu ajutorul aburului. Acesta era proiectat cu 3 roti si era folosit pentru transportul marfurilor. Alt inventator care a luat parte la aceasta evolutie a fost Richard Trevithick, un inventator englez care in 1801 construieste un o locomotive pentru drumurile rutiere numita Puffind Devil. Puffind Devil nu a avut un success atat de mare din cauza manevrarii greoaie si a drumului incomod din acea vreme.

Primul inventator a unui automobil cu adevarat folosit a fost Karl Benz care in 1878 reuseste sa proiecteze un motor nou cu ardere internta. Au fost proiectate circa 25 de automobile numite Motorwagen, care a fost realizat in 1885.

El era compus din motor,sasiu,caroserie. Sasiu era destinat sa primeasca energia mecanica a motorului si sa o distribuie fiecarei roti in parte. Mai avea in compunere si sistemul de sustinere care avea ca rol suportarea greutatii automobilului. Caroseria are un rol foarte important in compunerea unui automobile,  acesta asigura incarcatura automobilului si a persoanelor care sunt in automobile. Motorul este componenta automobilului care produce energia mecanica pentru miscarea automobilului. El este compus din 2 parti respective instalatia auxiliara si mecanismul motor. Fiecare motor produce o anumita putere si functioneaza pe 2 tipuri de combustibil, benzina si motorina.

Inca o component importanta a automobilului sunt rotile. Jantele unei roti sunt produse din metal de obicei aluminiu. Mai sunt si alte tipuri de jante produse din crom insa sunt mai scumpe decat cele de aluminiu. Alta componenta a roti este anvelopa, care este produsa din cauciuc si fibre de aluminiu. Piesele unui automobil pot fi cumparate din orice magazine de profil auto. Procurarea pieselor auto se mai poate face pe internet. Magazinele online cu profil auto au de asemenea un stoc foarte ridicat la fel ca cele normale. Puteti procura orice fel de piesa auto de la prima pana la ultima componenta a unui vehicul auto.

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.