Avantaje ale geamului termopan

termopane rehauGeamurile de termopan, au inceput sa fie folosite la unison, de catre toti cei care in ziua de astazi construiesc ceva nou. Incepand de la case simple si continuand cu cele mai luxoase vile, garsoniere si apartamente noi construite, toate folosesc geamuri de termopan. Ei bine, nu e de mirare faptul ca pe langa aceste cladiri noi construite, si cladirile mai vechi incep sa inlocuiasca geamurile clasice, din lemn cu termopane. Tocmai din acest motiv, m-am gandit ca in acest articol sa incerc sa conving pe oricine inca nu are geamuri termopan acasa de avantajele si beneficiile pe care acestea le ofera.

Romania se afla in criza economica de aproximativ patru ani iar cheltuielile incep sa fie din ce in ce mai mari peste tot. Iata asadar, poate unul din cele mai importante motive pentru care ar trebui sa optezi pentru geamuri termopan in locul geamurilor clasice. Ati putea spune ca aceste geamuri costa destul de mult si ca nu vedeti rostul folosirii lor. Eu insa va zic ca sunt mai mult decat folositoare.

In primul rand, geamul de termopan este de pana la 70% mai eficient decat un geam clasic din lemn, cu un singur strat de sticla. Asta inseamna faptul ca in momentul in care veti inlocui geamurile clasice cu termopane Rehau, cheltuielile pentru incalzire vor fi cu pana la 70% mai mici. Avantajul cel mai mare, il vor simti proprietarii de case si vile care au incalzire cu sobe sau cu centrala proprie. Costurile vor scadea intradevar simtitor dupa inlocuirea geamurilor. Chiar daca veti face o investitie in termopane pentru o casa intreaga sau pentru un apartament, aceasta investitie poate fi considerata incalzire recuperata inca din prima iarna peste care treceti cu costuri la jumatate sau chiar mai mici decat in anii anteriori.

Un alt avantaj al folosirii geamurilor de termopan il reprezinta izolarea fonica. E perfect, mai ales in momentul in care lucrezi acasa si nu poti lucra din cauza galagiei din exterior. De ce nu, patronii firmelor ar trebui sa aiba un motiv in plus sa instaleze termopane daca nu au facut-o deja, angajatii bucurandu-se ulterior de mai bune conditii de munca.

Un al treilea avantaj, este reprezentat categoric de aspect. Nici un tip de geam nu se compara cu liniile fine ale profilelor PVC. Casa sau apartamentul tau, vor fi mai elegante dupa ce vor fi infrumusetate cu geamuri de termopan.

Nu in ultimul rand, termopanele sunt recomandate pentru ca ofera o mai buna protectie impotriva hotilor. Cei care nu au trecut prin asa ceva, nu vor lua in seama acest avantaj. Cei care au avut insa parte de astfel de situatii nefericite, vor avea un motiv in plus sa inlocuiasca in primul rand geamurile.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.