Avantajele sticlei securizate

         Utilizarea sticlei in domeniul proiectarii este din ce in ce mai ridicata, fie ca vorbim despre constructii de anvergura sau de amenajari interioare. In acest articol va vom prezenta procesul de securizare al sticlei si avantajele folosirii sticlei securizate in aplicatii exterioare si interioare.

  • Sticla securizata este obtinuta prin incalzirea suprafetei la temperaturi inalte, aproape de punctul de topire ( aproximativ 650 grade celsius ) si apoi racita intr-un timp foarte scurt obtinandu-se astfel o compresie puternica. In urma acestui proces tehnologic, rezistenta sticlei la indoire ajunge sa fie de 5 ori mai ridicata, iar in caz de spargere, sticla securizata se va fractura in bucati mici care nu pun in pericol securitatea celor din jur.

  • In cazul amenajarilor interioare este foarte important sa folosim sticla securizata in detrimentul celei nesecurizate pentru a minimiza riscul de ranire daca aceasta se sparge.

  • Folosind sticla securizata in mobilier putem creste sarcina suportata iar astfel designul si complexitatea pot atinge standarde inalte.

  • Constructiile amenajate cu sticla securizata sunt mai luminoase, reducand astfel consumul de energie electrica.

  • Sticla securizata are caracteristica specifica de a face fara cu brio diferentelor de temperatura de pana in 250 grade celsius in comparatie cu sticla normala care isi modifica structura daca temperatura se modifica cu 30 grade celsius, facand-o astfel perfecta pentru cuptoare, seminee sau blaturi de bucatarie.

  • Utilizarea sticlei securizate in domeniul amenajarilor exterioare ofera avantajul de a folosi bucati cu suprafata mai mare pentru constructia de balustrade de sticla, fatade ventilate sau lifturi cu expunere exterioara.

  • Imbinarea elementelor se realizeaza cu ajutorul pieselor metalice iar sticla securizata suporta sarcini mult mai ridicate, fiind astfel perfecta pentru copertine din sticla sau elemente suspendate.

  • Integrarea podelei din sticla este acum posibila prin securizarea acesteia iar clientii cu siguranta vor ramane impresionati de efectul de levitare pe care pardoseala din sticla il inspira.

          Va invitam pe pagina noastra de internet pentru a ne vizualiza gama noastra de produse derivate din sticla, de la usi din sticla glisante, mobilier din sticla, cabine de dus pana la balustrade din sticla, trepte din sticla sau pardoseli si copertine din sticla.

Un Raspuns to “Avantajele sticlei securizate”

  1. Intr-adevar, sticla arata foarte bine in casele cu arhitectura moderna. Suprafetele vitrate mari dau un efect deosebit.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.