Bastonul ortopedic, un sprijin pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii

Chiar daca pare un lucru banal caruia nu ii dam prea mare importanta mereu, sanatatea este un lucru foarte important. Oamenii sanatosi nu dau importanta acestui lucru in fiecare zi insa oamenii care sufera diferita dizabilitati precum cele locomotorii se gandesc la acest lucru in fiecare clipa a vietii lor. Pentru ei fiecare miscare trebuie gandita si analizata foarte bine pentru a putea fi realizata. De cele mai multe ori ei au nevoie de ajutor pentru a face orice miscare care noua ni se pare usoara sau banala. Ei depind de alte persoane pentru a face orice actiune si miscare.

De aceea, pentru a le face viata mai usoara aceste persoane au nevoie de ajutor ce poate fi dat de dispozitivele medicale ortopedice. Aceste dispozitive medicale nu le ofera doar sprijin ci si confort, o stare de bine, le ridica moralul si le da incredere ca in ciuda handicapului suferit aceste persoane se pot descurca si pot merge mai departe in viata. Acesti oameni au nevoie de intimitate, independenta si libertate, lucruri ce le sunt oferite de aceste dispozitive medicale ortopedice pentru mers.

In functie de afectiunea de care sufera persoana cu dizabilitati, acestea au la dispozitie dispozitive pentru mers adaptate necesitatilor acestora precum: bastoane ortopedice, carje ortopedice, cadre de mers si cadre de mers pliabile. Aceste echipamente ortopedice pot fi folosite atat in interiorul cat si in exteriorul locuintei si pot fi reglate in functie de caracteristicile fizice ale utilizatorului. Aceste produse medicale pot fi folosite de persoanele care au suferit interventii chirurgicale, accidente, precum si de persoanele care din cauza varstei sau a afectiunilor de care sufera au dificultati in a se deplasa ori in a-si mentine echilibrul.

Bastonul ortopedic este un dispozitiv ortopedic foarte usor de folosit fiind la indemana oricui. El poate fi folosit de asemenea si de persoane in varsta care nu sufera de handicap locomotor insa datorita varstei inaintate nu isi pot mentine echilibrul si nu se pot deplasa in siguranta fara un punct de sprijin.

Utilizarea bastonului medical nu ofera doar sprijin in deplasare ci si sprijin in recuperarea medicala a persoanelor ce sufera de handicap temporar sau permanent si ajuta la protejarea membrului inferior afectat datorita instabilitatii in timpul mersului, ajutand la o descarcare partiala a greutatii corpului. Utilizand acest baston ortopedic puteti evita accidentele, acesta nepermitand alunecarea. Bastonul medical ortopedic este conceput astfel incat sa fie usor de manevrat, sa poata fi utilizat usor, utilizand mana opusa membrului inferior cu probleme, de exemplu daca piciorul stang este afectat bastonul se va tine in mana dreapta.

Alegeti siguranta si confortul folosind aceste produse. Alegeti cu atentie produsele si doar pe cele ce corespund standardelor si normelor Uniunii Europene. Aceste produse sunt concepute astfel incat sa asigure siguranta utilizatorului spre deosebire de alte produse care le pot agrava utilizatorilor sanatatea. Folositi produsele medicale doar dupa recomandarea si prescriptia unui medic de specialitate. Sanatatea este cel mai de pret lucru al unui om si trebuie protejata.

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.