Bataturi: eliberati-va picioarele de tortura

Cauzate fie de incaltamintea prea stramta, fie prea larga (si trebuie sa recunoastem ca, pentru a fi in pas cu moda, de multe ori alegem pantofi incomozi, creati pe calapoduri fanteziste, care nu corespund conformatiei piciorului), fie de plimbarile indelungate, bataturile genereaza un serios disconfort, ingreunand chiar deplasarea perpedes. Denumite mai pretentios clavusuri, aceste portiuni de epiderma devitalizata si ingrosata reprezinta in fapt reactia de aparare a pielii la agresiunile repetate ale ghetelor.

In continuare va prezentam cateva leacuri naturale pentru bataturi:
Frectiile cu ulei de ricin revitalizeaza pielea
Seara de seara, dupa inmuierea talpilor intr-o solutie calduta de sulfat de magneziu, frictionati-le indelung (cam zece minute), ferm, cu 100 ml ulei de ricin, insistand pe marginile basicilor ori pe zonele cu piele ingrosata. Apoi topiti la foc domol o bucata de propolis (cam cat incape intr-o lingura) si, dupa ce s-a racorit cat de cat, aplicati pe batatura. Acoperiti cu un tifon si fixati cu leucoplast. Dupa cateva ore, indepartati pansamentul, iar peste noapte lasati pielea sa respire. Repetati procedura pana cand batatura iese usor (cam trei-patru zile) sau pana cand pielea calcaielor isi revine la aspectul normal (cam o saptamana, intr-un astfel de caz fiind necesara si exfolierea treptata a stratului cornos cu o piatra ponce, in timpul dusului de dinainte de culcare).

Extractele de smochin grabesc vindecarea
Imediat ce se ivesc, cunoscutele basicute pline cu lichid incolor se tamponeaza cu asa-numitul latex, lichidul scurs din ramurile sau frunzele tinere, dupa ce sunt taiate. Se poate folosi si sucul extras prin centrifugarea fructelor inca verzi. Operatiunea se repeta de doua ori pe zi, la pranz si seara, tinand apasata vata imbibata in extract timp de cateva minute si apoi frictionand usor zona afectata. Aveti grija insa sa nu spargeti bataturile, fiindca, in acest caz, atunci cand aplicati „laptele”, o sa va usture destul de puternic. Dupa cateva zile, garantat, portiunea de epiderma moarta va putea fi extrasa fara nici cea mai mica suferinta, lasand in urma o piele sanatoasa, frumoasa, rezistenta.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.