Beneficiile colaborarii cu o firma de contabilitate!

Sarciniile contabile pentru o persoana care nu cunoaste domeniul financiara poate fi extrem de dificila. Trecerea prin facturi, extrase de cont, si toate acestea pot fi grele pentru proprietarii de afaceri mici, care oricum au o multime de alte lucruri de facut. Chiar si firmele care au o echipa proprie de contabilitate trebuie sa o gestioneze cu atentie pentru a se asigura ca indeplinesc obiectivele de business la un cost minim.

Ce reprezinta externalizare serviciilor catre o firma contabilitate?

Inainte de ani 1980 o multime de sarcini legate de contabilitate erau facute de angajatii firmelor. Intreprinderile angajau un membru temporar pentru a indeplini acele sarcini pe care ceilalti angajati nu le putea rezolva. Aceasta dispozitie creste, evident, costurile de exploatare prin recrutare, instruire, salarii, spatiu de birouri si alte beneficii. Externalizarea serviciilor a luat acum locul personalului temporar in tot mai multe organizatii.

Multe companii externalizeaza o multime de functii in afaceri, cum ar fi contabilitatea, serviciile IT, salarizarea sau chiar sarcini de recrutare la agentii externe. Unele agentii individuale au tendinta de a lucra pe site in timp ce altii externalizeaza activitatea lor catre organizatii care functioneaza in spatiile proprii. Aceasta este o practica comuna in randul firmelor de contabilitate si de recrutare.

Beneficiile externalizarii – externalizarea serviciilor de contabilitate, cum ar fi salarizarea, intocmirea de bilant, depunerea declaratiilor are mai multe beneficii:

–          Costuri reduse: beneficiul cel mai evident al externalizarii contabilitatii este reducerea cheltuielilor de personal aferente – recrutare, salarii, beneficii, spatiu de birou si restul de costuri sinonime cu personalul. Un numar mare de companii care au apelat la externalizare au raportat o reducere cu cel putin 30% a costurilor, fara o scadere a productivitatii.

–          Calitatea serviciilor: o firma de contabilitate creste pe baza reputatiei construite, de aceea trebuie sa ofere intotdeauna servicii de calitate. Intreprinderile care externalizeaza serviciile au la dispozitie o piata competitiva de unde poate sa aleaga, asadar firmele de contabilitate trebuie sa ofere servicii exceptionale pentru a-si pastra clientii. Concentrati-va pe domeniul dumneavoastra, externalizarea va permite sa va axati pe acest lucru doar, iar productivitatea poate creste cu cel putin 32%.

–          Accesul la inovare: pentru a mentine un avantaj competitiv, firmele de contabilitate investesc in ultimele solutii contabile si in software. Mai degraba o firma, decat sa investeasca foarte mult intr-un nou sistem contabil si in formarea personalului, prefera sa apeleze la externalizarea serviciilor de contabilitate.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.