Beneficiile leaganelor pentru copii

Un leagan ofera o modalitate foarte buna pentru copilul dumneavoastra  sa creasca sanatos si sa fie in forma. Cu atatea povesti si cu titluri de stiri despre  copii obezi, parintii trebuie sa fie foarte atenti pentru a se asigura ca cei mici au parte de miscare in fiecare zi, aceasta fiind necesara pentru o dezvoltare frumoasa si sanatoasa.

Seturile de leagane copii pentru gradina sunt niste echipamente destul de simple dar sigure si eficiente, care ii ajuta sa se miste. Coordonarea mintii si a corpului necesare in timpul utilizarii unui leagan este de neegalat cu orice alt echipament de joaca. Astfel picioarele imping inainte si trag inapoi in timp ce bratele sunt utilizate pentru pastrarea echilibrului. Astfel ii ajuta sa construiasca solduri puternice, genunchi si o gamba puternica. Cu scopul de a-si mentine echilibrul pe leagan copii cresc atat ca forta cat si ca rezistenta.

Marele avantaj al leaganelor pentru copii este ca acestia se si distreaza dar obtin si un antrenament complet si copii nu simt de fapt eforturile pe care le fac din cauza bucuriei pe care o simt.  Chiar si perioade scurte de joc intre 5-10 minute reprezinta un bun antrenament si pot ajuta sistemul cardiovascular. In plus fata de dezvoltarea aptitudinilor fizice, leaganele pentru copii ajuta de asemenea la dezvoltarea mentala  a acestora. Interactiunea cu alti copii este importanta pentru dezvoltarea competentelor sociale. Seturile mai avansate vor avea de asemenea incorporate si tobogane, scari si pereti, care ajuta la dezvoltatea abilitatilor copiilor si la rezolvarea problemelor de creativitate.

Ca si in cazul jocurilor cu obstacole pentru adulti, leaganele pot ajuta copii sa castige incredere si astfel vor reusi si in alta domenii. Jucandu-se in mod regulat, copii sunt capabili de a elimina stresul si excesul de energie. Joaca si exercitile ii ajuta sa se relaxexe si sa doarma mai bine, devenind astfel mai sanatosi. Spre deosebire de jocurile de interior, leaganele din curtea casei scot copii afara la soare si aer proaspat. Lumina soarelui le ofera vitamina D si alte beneficii esentiale pentru sanatate si crestere. Unele studii au aratat chiar ca expunerea la lumina soarelui in mod regulat ajuta la imbunatatirea starii de spirit.

Asadar leaganele pentru copii pot juca un rol important in pastrarea copiilor nostri in forma, sanatosi si fericiti.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.