Betoniere profesionale pentru profesionisti adevarati

Pentru firmele de constructii greu incercate de criza financiara mondiala, reducerea timpului de lucru pentru o manevra atat de folosita cum este amestecarea betonului-liant pentru orice material clasic de constructie (caramida sau BCA), este un aspect important in reducerea costurilor de constructie.

Aceasta reducere poate avea la baza, concesii in ceea ce priveste calitatea amestecului obtinut, sau se poate face fara derogari de calitate.

Un echipament profesional de amestecare tine seama de reologia amestecurilor cu diferite granulatii, iar cuva si toate elementele de amestecare sunt proiectate in consecinta, pentru a realiza o eficienta maxima, intr-un timp redus. Verificarea eficientei amestecarii se face prin cernere cu diferite site a unei probe prelevata din betoniera. Daca repartitia granulatiei probei respecta compozitia amestecului, se considera omogenizare corect efectuata, si timpul alocat amestecarii suficient.

Cuvele betonierelor reprezinta principalul element de amestecare. Corelarea gradului de inclinare al cuvei cu materialul de amestecat, fundul larg al cuvei, contracuva, geometria paletelor de amestecare sunt factori importanti in reducerea timpului de amestecare.

Reducerea tipului de amestecare este in directa dependenta cu problemele datorate stabiitatii incinatiei cuvei. Cand inclinarea cuvei se realizeaza prin intermediul unui reductor, posibilitatea ca aceasta sa isi schimbe pozitia in timpul functionarii este exclusa, astfel ca parametrii de amestecare se mentin asa cum au fost setati si amestecul obtinut este cel dorit.

Un alt aspect consumator de timp il constituie schimbarea curelei de actionare a cuvei, sau tensionarea acesteia, dupa caz. Pentru variantele de curele folosite, este foarte importanta rezistenta acestora la uzura, iar in ceea ce priveste operatia de tensionare, atata timp cat nu este necesara demontarea cuvei si interventia printre organele de trasmitere a miscarii, cat timp este aplicabila solutia demontarii placii port-motor si schimbarea pozitiei pentru tensionarea normala a curelei, se poate observa scaderea drastica a timpului in care un operator intervine la betoniera.

Betonierele profesionale furnizate de Italia Star sunt protejate impotriva accidentelor, au toate imbunatatirile necesare reducerii timpului de amestecare, in plus, sunt fiabile, rezistente la uzura, si ai mult, se pot stoca suprapuse, pentru a reduce spatiul de depozitare.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.