Bijuterii excentrice… din hartie

Se stie ca din hartie se pot face multe si minunate, de la invitatii handmade pana la rochii, toate isi gasesc locul in lumea magica a hartiei. Dar, cum imaginatia nu are limite, unii si-au dat frau liber creativitatii si au realizat ceva nou, ceva inventiv, ceva ce se numeste … bijuterii din hartie!

Poate ca unii dintre voi sunt familiarizati numai cu v-a captat atentia numai definitia si functia primara a hartiei, anume ca este un material plan si subtire pe care se poate scrie. Insa, de-a lungul timpului multi artisti si creatori au dovedit ca hartia inseamna mult mai mult, decat se considera mai inainte. Puterea hartiei a fost subestimata mult timp, insa pasiunea maestrilor a dovedit cat de mult inselat s-au stramosii nostrii

Prima data au inceput cu celebrul avionas si vaporas, apoi au trecut la alte obiecte decorative mai complexe, invitatii de nunta si botez, structuri de arhitectura, rochii de seara si lista nu se termina aici. Zilele trecute, navigand pe internet, am dat peste o alta forma creativa de a valorifica hartia, si anume realizarea unor accesorii si bijuterii din hartie.
Cum se „fabrica”?

Nu va speriati, intregul proces de realizare este foarte simplu si accesibil pentru toata lumea. Daca va uitati atenti in casa, mai mult ca sigur veti gasi niste ziare sau magazine prafuite, nefolosite de mult, si numai bune de aruncat. Dar, in loc sa aprindeti focul cu ele sau sa le aruncati la cosul de gunoi, mai bine valorificati-le creativ si cu minte. Daca vreti sa realizati niste accesorii simple optati pentru un ziar, insa pentru a realiza o bijuterie care sa iasa in evidenta, folositi reviste, intrucat acestea adauga un plus de culoare si stralucire.

Pentru incepatori recomand sa incerce cu modele mai simplepentru novici propun sa inceapa cu modele mai putin complicate ( in acest caz un exemplu bun ar fi inelul). Inelul din hartie este foarte usor si ieftin de realizat, va trebuie doar o hartiuta pe care sa o modelati cu tehnica plierii. Daca nu va descurcati singuri, puteti verifica pe internet tutorialele si diferitele videoclipuri care va invata cum sa masterati in tehnica plierii.

Pentru cei indrazneti, care vor sa incerce lucruri mai complexe, vreau sa impartasesc secretul realizarii margelelor din hartie, prin tehnica quilling. Pentru cei care nu sunt nu sunt inca familiarizati cu acest termen, quilling-ul este o forma de arta care implica utilizarea de benzi de hartie care sunt rulate, in forme diferite, si lipite impreuna pentru a crea modele decorative. Lucrarea este infasurata in jurul unui ac pentru a crea o forma de bobina de baza. inchei acesta scurta paranteza si enumar etapele realizarii a margelelor din hartie.

Pasul 1. -prima data trebuie sa procuram o coala de hartie. Dimensiunea nu conteaza, insa este de preferat sa alegeti o foaie cam de marimea A4 ca sa puteti lucra cu usurinta. Coala poate fi alba sau colorata, pentru efect alegeti foi colorate.
Pasul 2.- Luati un linear si masurati dimensiunile dorite. Pentru o mai buna precizie, puteti sa trasati o linie pala cu un creion bine ascutit.
Pasul 3.- Urmeaza taierea hartiei. Puteti un cutter sau o foarfeca.
Pasul 4.- Luati hartia taiata si rulati-o in jurul unui obiect subtire, de exemplu o scobitoare.
Pasul 5.-care este deasemenea si ultimul. Lipim hartia si am terminat cu marginica.
De ce as alege bijuteriile din hartie?

Bijuteriile din hartie, la fel ca si alte inventii, au atat avantaje cat si dezavanataje. pot fi folositoare, dar si inconvenienteCel mai mare dezavantaj pe care am gasit-o este rezistenta bijuteriilor, astfel ca hartia se poate rupe sau se poate uda, care duce la distrugerea bijuteriei. Dar, daca avem grija de ele intr-un mod corespunzator, putem prelungi viata acestor obiecte simpatice.

Acum, luand in considerare partea pozitiva, putem enumera cateva calitati de necombatut a acestor tipuri de bijuterii unicat. in primul rand, sunt unice (fiecare piesa este nascuta de creativitatea si imaginatia proprie), hartia este un material ieftin si la indemana tuturor, le poti crea direct acasa singur/singura sau solicitand ajutorul prietenilor (fapt ce garanteaza distractia si voia buna), poti oferi cadouri personalizate si incomparabile(facute cu mana ta)familiei sau pentru prieteni.

La sfarsit, am ajuns la concluzia ca hartia este un material special care nu trebuie subestimata si depinde de noi CUM si DACa este valorificata. Pe langa faptul ca ne aduce voiosie in suflete realizarea sutelor de modele de bijuterii si ne elibereaza de stresul cotidian, trebuie sa ne reamintim ca facem un lucru benefic pentru Planeta noasta. Prin reciclarea creativa a hartiei putem salva nu una, ci sute chiar mii de copaci si paduri.

Papercraft.ro e primul magazin online din România dedicat modelelor şi jucăriilor de hârtie (papercrafts). www.papercraft.ro

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.