Brasovul, un oras surprinzator chiar si pentru romani

Daca te gandesti sa vizitezi Brasovul, trebuie sa ai in vedere doua lucruri: care sunt obiectivele turistice pe care le poti vizita si alegera unuia dintre numeroasele hoteluri din Brasov pentru a te caza. Dar sa incepem cu inceputul. De cele mai multe ori, lucrurile care ii atrag cel mai mult pe straini nu sunt acelea care ii surprind in mod placut si pe romani. In timp ce primii sunt interesati de curiozitati si de mituri cum ar fi povestea lui Dracula si castelul din Bran, Biserica Neagra sau festivalul Cerbul de Aur, romanii tind sa viziteze orasul vara, cand se pot plimba in liniste prin Piata Sfatului sau pot bea o cafea buna la una dintre terasele de pe pietonala, pot urca seara pe Tampa, pentru a admira luminile orasului sau se pot bucura de activitatile specifice tinute in vechea cetate medievala a orasului.

 Insa in ceea ce priveste cazarea, pretentiile sunt la fel de ridicate si, de aceea, in Brasov s-au construit hoteluri peste hoteluri, pentru toate gusturile. Gasim aici atat hoteluri de 5 stele,  pentru cei mai pretentiosi dintre vizitatori sau pentru vedete, cat si hoteluri de 4 sau de 3 stele. Catalogul de hoteluri Brasov este clasat pe grupe de confort sau in functie de puntele de reper cele mai imprtante. Acestea pot fi impartite in 3 categorii:

  • Obiective turistice

Aici sunt incadrate hotelurile care se gasesc in apropierea unui dintre obiectivele principale. Iata cateva exemple.

Hoteluri centrale plasate in zona Pietei Sfatului, unde se gasesc urmatoarele obiective: Bastionului fierarilor, Biserica Neagra, Sinagoga, cetatea Brasovului, biserica ortodoxa Sf.Nicolae:  Aro Palace, Casa Wagner, Coroana Brasovului, Classic Inn, Ambient, Esprit, Capitol, etc;

Hoteluri plasate in Poiana Brasov, extremitate a Brasovului unde exista o statiune faimoasa pentru practicarea sportutilor de iarna, cu mai multe partii si facilitati aferente acestora: Princess Club, Rizo Hotel, Sport Hotel, Heraldic Club etc. si acestea sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute.

  • Cai de acces in oras.

Intra in aceasta categorie hotelurile din Brasov plasate la intrarea in oras pe caile rutiere pricipale sau langa gari si aeroport:

Hoteluri aflate la intrarea dinspre Bucuresti: Nu sunt multe, insa cele mai mari sunt Ramada Brasov si Hotel Cubix.

Hoteluri aflate la iesirea spre Bran: Hotel Alinalex, Garden Parc, Sofie;

Hoteluri aflate in apropierea aeroportului: Deutsches Haus, Luiza, Dreher;

Hoteluri aflate in apropierea garii: Hotel Elegance Express, pensiunile Leo, Bavaria;

 Daca aruncati o privire mai atenta pe harta turistica a Brasovului veti gasi o sumedenie de alte hoteluri si mai scumpe si mai ieftine dintre care sa alegeti unul care sa va convina cel mai mult. Preturile pe categorie de hotel, nu variaza extrem de mult, acestea plasandu-se in jurul sumei de 100 Euro/ camera dubla la 4 stele, 50 Euro Camera dubla la 3 stele, iar pensiunile pot varia in functie de numarul de margarete intre 100 si 200 lei / noapte. Pentru cei dintre dumneavoastra cu un buget mai redus, se gasesc multe hosteluri, unde pentru o suma minima de 10 Euro pe noapte puteti sa va cazati intr-un dormitor comun si sa va depozitati in siguranta lucrurile.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.