Busteni. Escapade in natura la Busteni

Aerul curat, peisajele parca scoase din poveste si traseele montane m-au atras intotdeauna, de aceea am revenit mereu cu aceeasi placere si pofta de a colinda in lung si in lat muntii pornind din Busteni.

Escapadele in natura mi se par fermecatoare iar Busteniul se incadreaza perfect in acest cadru de vis unde iesirile la aer proaspat de munte sunt la ele acasa.

Sunt sigur ca Busteni-ul nu a fost inca descoperit de foarte multa lume si este mare pacat pentru ca peisajele intalnite aici fac din Busteni unul dintre cele mai cautate locuri turistice de la noi din tara. Busteniul se distinge prin elemente naturale deosebite cum ar fi: Piatra Arsa, Jepii Mari si Jepii Mici, Caraimanul pe varful caruia s-a ridicat un monument in cinstea eroilor cazuti in primul razboi mondial, varful Costila supranumit „paradisul alpinistilor”, Babele si Sfinxul – cele mai vizitate monumente ale naturii, formate de-a lungul timpului datorita ploilor si eroziunii vantului cat si Cascada Urlatoarea din Busteni.

Asadar, daca vrei un sejur in Busteni ai o sumedenie de locuri noi de explorat si de descoperit care te vor incanta cu certitudine, sa nu mai aduc aminte de clipele frumoase de nepretuit pe care le poti petrece impreuna cu familia. Chiar daca s-ar parea ca in Busteni vin foarte multi turisti familisti, turismul montan de aici a cunoscut de-a lungul ultimilor ani schimbari in bine, iar Busteniul este din ce in ce mai cautat in randul tuturor turistilor, fie ca vorbim de tinerii care cauta distractie si posibilitati de agrement moderne dar si familiile cu copii care doresc poate o vacanta ieftina, cu un buget mai redus.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.