Cablurile aeriene aduc noi beneficii internetului!

In functie de locatia in care urmeaza sa se instaleze, cablurile pot fi de doua feluri:
– cabluri aeriene
– cabluri subterane.

In ceea ce priveste cablurile aeriene, dupa cum le spune si numele acestea se vor instala in aer, pe stalpi, la inaltime. Exista o serie de lucruri de care se va tine cont la alegerea cablurilor aeriene potrivite pentru o anumita locatie. In ceea ce priveste operatiunea de instalare cablurilor aeriene aceasta este destul de complexa si trebuie realizata de tehnicieni cu experienta, caci se lucreaza la intaltime.

Atunci cand se instaleaza cablurile aeriene exista o serie de lucruri care trebuie avute in vedere pentru ca instalarea sa se faca in conditii de eficienta maxima si pentru ca toate cablurile sa fie bine protejate impotriva factorilor externi.

Iata cateva lucruri care ar trebui luate in considerare atunci cand se doreste instalarea cablurilor aeriene de fibra optica.

In primul rand, inainte de instalarea propriu-zisa a cablurilor aeriene trebuie sa va asigurati ca va fi respectata orice masura de siguranta. Dupa acest lucru, se poate trece la instalarea cablurilor aeriene portante conform cu nivelul de tensiune de indoire adecvat. Important este ca in acest stadiu sa va asigurati ca impamantarea se face asa cum trebuie.

Mai apoi se vor pregati echipamentele necesare pentru instalarea unor cabluri aeriene. Se instaleaza instrumente de fixare si ghidajul de cablu aerian pe cablul portant. Exista anumite conditii care trebuie respectate si care se vor regasi cu siguranta in caietul de sarcini. La instalare trebuie sa va fiti atent ca niciun cablu aerian sa nu fie indoit foarte strans (de fapt regula de baza ar fi ca eventuala curbura nu trebuie sa depaseasca raza minima de indoire). Dupa realizarea legaturii o veti putea fixa la capatul cablului portant cu un dispozitiv special de fixare pe care il veti putea regla astfel incat sa aranjati cablul cum este mai bine. Pe instrumentul care se foloseste pentru fixare se ataseaza apoi o sfoara de tragere. Aceasta se va actiona manual.

In timpul activitatii de tragere cu mana, trebuie sa se acorde o atentie deosebita pentru ca niciun cablu aerian de fibra optica sa nu se incolaceasca in jurul cablurilor portante. Cand ajungeti la stalp, nu mai trageti. Dispozitivul de fixare precum si dispozitivul de ghidare se deconecteaza pentru a se trece in cealalta parte a stalpului.

Se stabileste bucla de dilatare si se continua fixarea pana la final.

Cand se termina instalarea cablurilor aeriene este recomandat ca acolo unde este nevoie sa se ataseze niste semnalede avertizare direct pe cablurile aeriene de fibra optica.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.