Cadou din Hartie… de Martie

In sfarsit a sosit si primavara la noi! Si cum luna Martie este luna femeilor si , desigur a martisoarelor, mi-am propus sa va ofer o alternativa mai putin costisitoare, dar simbolica, a cadourilor pe care le puteti oferi femeilor speciale din viata voastra, fie ca este mama, sora, sotia, prietena sau fiica!

Luna Martie nu a adus cu ea numai zile mai lungi si insorite, ci si febra martisorului si a felicitarilor care au preluat toate tarabele si colturile de strada. Practic este imposibil in aceste zile sa ne plimbam prin oras fara sa ne oprim la unele dintre aceste tarabe sa admiram varietatea de martisoare In aceste zile varietatea martisoarelor expuse pe tarabe din orasul nostru ne capteaza atentia in timp ce ne facem plimbarea, sunt niste martisoare care ne zambesc senin si parca-parca ne indeamna sa le luam acasa. Dar, pentru cei care nu si-au dat inca seama, aceste martisoare “de comert” au o mare lipsa: sunt impersonale, fara originalitate si unele prea costisitoare pentru buzunarele de criza.

De aceea, cu gandul la primavara si cu certitudinea ca oamenii se pregatesc cu drag si seriozitate de Martisor si Ziua Internationala a Femeii, mi-am propus sa va ofer o alternativa creativa, distractiva si ieftina a realizarii unor martisoare din hartie doresc sa va fac cunoscuta o metoda inventiva, placuta si cu pret redus de a efectua martisoare din hartie chiar in confortul casei voastre. Daca unii au rezerve in ceea ce priveste acesta “activitate ” va voi arata pas cu pas cum se realizeaza un model de martisor din hartie.

Cum sa….?

In primul rand trebuie sa va inarmati cu niste materiale indispensabile actului de creatie. Prima data este necesara achizitia unor materiale obligatorii pe care mai apoi il folositi in creatia voastraMentionez, ca enumerez numai materialele de baza si va ofer o lista orientativa. Sunteti liberi sa va folositi imaginatia si sa veniti cu idei proprii pe care mai apoi sa le implementati. Aveti nevoie de :
Carton colorat- pentru baza
Hartie – colorata sau alb-negru (De ziar sau revista. Poate fi si hartie creponata)
Foarfeca
Lipici- preferabil aracet (ideea este sa lipeasca foarte bine, fara sa lase urme urate pe carton)
Carioca glitter (cu sclipici) sau carioca colorata- pentru efect
O pereche de ochisori mobili- daca vreti sa realizati figurine
Snur pentru martisor
Alte accesori dupa preferinta, cum ar fi: forografii, imagini, flori sau frunze uscate, margele, scoici, bucatele de sticla colorata etc.

Primul pas este sa luati cartonul colorat sau daca este alb puteti sa pictati orice forma va vine in minte, dimensiunea cartonului trebuie sa fie mai mare, pentru ca destinatarului nu-i foloseste la nimic daca alegeti o coala A5. Apoi, luati hartia si taiati niste benzi cu ajutorul unui cutter sau cu o foarfeca (intre 3-5 mm latimea) apoi folosind metoda quilling ( mestesugul de a plia hartia) rasuciti benzile de hartie. Daca nu va descurcati singuri cu rasucitul hartiei, folositi o scobitoare. Al doilea pas presupune realizarea colajului, adica pe cartonul deja pregatit lipiti accesorile pe care le aveti la indemana, de exemplu imaginile sau frunzele uscate. Aranjati-le dupa bunul plac. Cu glitterul puteti impodobi marginea hartiei, desenand niste floricele sau alte modele care sa scoata in evidenta munca voastra.

Apoi urmeaza lipirea snurului de martisor, care este elementul indispensabil. Aici aveti de ales intre doua variante, puteti cumpara snururi gata-facute din magazin sau un hobby shop, sau puteti sa realizati un snur acasa folosind doua ate (rosu si alb) pe care sa le impletiti. Eu recomand sa le cumparati pentru este mai aratoasa si va scuteste de multe probleme si batai de cap, dar fiecare alege dupa propriile preferinte. Persoanele care au talent la cusut pot incerca sa coasa fragmentele de panza cu diferite modele. Ca un ultim pas poate fi crearea unui plic handmade in care sa pastrati “hartisorul” pana cand va ajunge la destinatar.

Cum luna Martie marcheaza inceputul unui nou anotimp, unul tineresc, infloritor si datator de noi sperante si visuri, de aceea si pentru voi ar trebui sa insemne debutul unor noi activitati indraznete, si pentru voi acesta luna ar trebui un prim moment de a va ocupa timpul cu indeletniciri noi, iesite din comun cum ar fi papercrafting. Doamnele si domnisoarele din viata voastra sigur vor aprecia mai mult farmecul acestor minunatii personalizate, iar pe langa toate astea, intregul proces de creatie este economic, distractiv si creativ!

Papercraft.ro e primul magazin online din România dedicat modelelor şi jucăriilor de hârtie (papercrafts). http://www.papercraft.ro

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.