Caini de vanzare: Bullmastiff

Cainii nu si-au pierdut utilitatea cu cotul pentru omul modern. Nu toate rasele de caini

s-au transformat in bibelouri mici si jucause, care si-au pierdut din forta, rezistenta si ferocitatea stramosilor lor. Exista inca, desi in numar mic, si caini de paza, pentru vanatoare, pentru pastorit si multe alte activitati agrementare. Aceasta grupa de caini poarta numele de caini utilitari.

In articolul ce urmeaza vor vorbi despre o rasa de caine mai putin cunoascuta din grupa utilitara, si anume Bullmastiff-ul. Acesta este un caine cu istorie destul de recenta, obtinut prin incrucisarea bulldogului englezesc cu mastifful englezesc, cu scopul de a pazi domeniile englezesti si de a imobiliza braconierii care se aventurau pe acele teritorii. Rezultatul a fost un caine masiv, cu blana scurta si lucioasa, extrem de puternic, dar totodata afectuos, protector si obedient.

Bullmastiff-ul si-a ramas fidel scopului pentru care a fost creat, astazi fiind folosit ca si caine de paza, dar si in cadrul foretelor armatei si celor politienesti.

Bullmastiff-ul este un caine masiv, cu corpul musculos acoperit de par scurt si neted, in culori care variaza de la negru la crem sau maro-roscat. Capul este cutat, ceea ce ii ofera o alura de noblete si intelepciune. Aceasat rasa de caine este vestita pentru fidelitatea sa si pentru afectiunea de care da dovada fata de stapan, pentru obedienta si devotament.

Toate aceste caracteristici il fac un extraordinar caine de paza, laolalta cu faptul ca se adapteaza foarte bien atat la viata de curte, cat si la cea de apartament. Daca stati insa la apartament, este recomandat sa acordati o atentie speciala miscarii si activitatii fizice a cainelui dumneavoastra.

Daca doriti sa cumparati un Bullmastiff, ar trebui sa stiti ca aceasta rasa nu este deloc ieftina. Daca veti cumpara de la o canisa acreditata pui cu carnet de sanatate, Pedigree, microcip si pasaport, dupa cum este de altfel si recomandat, nu va asteptati sa cheltuiti mai putin de 400 de euro. Caini de vanzare din aceasta rasa puteti gasi si in alte surse, insa nu puteti fi siguri de puritatea originilor lor. Yorkshire terrier pret este de doua ori mai mic decat cel al bullmastiffului, aceasta indicand faptul ca rasa din urma este mai rara, fiind de altfel si mai putin cautata.

Ganditi-va de asemenea ca va puteti amortiza cheltuiala in doi ani daca veti cumpara o pereche, deoarece acestia se imperecheaza bine si veti avea si dumneavoastra in curand caini de vanzare.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.