Care sunt componentele unui sistem de supraveghere video?

sistemsupraveghere-videoDesi este din ce in ce mai comun, atat printre utilizatorii casnici, cat si printre cei care il folosesc in mediul de afaceri, un sistem de supraveghere video contine o multime de necunoscute. Este un sistem complex, cu o multime de componente, care poate sa puna probleme mari unui client care doreste sa faca o achizitie.

Primul lucru pe care trebuie sa il stii, inainte de a intra pe un site sau de a merge intr-un magazin de supraveghere video, este modul in care un sistem de supraveghere este construit, adica principalele componente ale acestuia.

Camerele de supraveghere

Prima componenta care ne vine in minte si, probabil cea mai importanta, este camera de supraveghere. Cu o varietate foarte mare de forme, de marimi si de tipuri de constructie, cu specificatii care mai de care mai diverse si mai interesante, camerele de supraveghere se impart in doua mari categorii : camere de supraveghere analog si camere IP. Camerele analog sunt primele camere aparute pe piata si ofera posibilitatea unei conexiuni cu circuit inchis. Practic, le poti urmari doar din interiorul spatiului supravegheat, cu ajutorul unui DVR. De partea cealalta, camerele IP sunt camere moderne, care pot fi accesate cu usurinta de pe un mediu extern, cum ar fi un laptop sau un telefon. Este aevarat ca sunt mai costisitoare, insa pot fi foarte eficiente si pot oferi imagini de o calitate ireprosabila. ( vezi aici camere de supraveghere)

DVR-ul sau NVR-ul

Desi camerele de supraveghere sunt cele mai importante, deoarece preiau imaginile, DVR-ul este piesa centrala a intregului sistem. Acesta preia imaginea si o transmite mai departe catre un monitor. Exista si in cazul DVR-urilor mai multe variante, evidentiindu-se cele de tip standalone si cele de tip PC. Cele de tip standalone sunt cele care sunt dedicate exclusiv supravegherii video, in timp ce DVR-urile de tip PC sunt cele care sunt simple componente ale unui calculator.

Monitorul

Este mediul prin care este afisata imaginea provenita de la camerele video. Ai libetatea de a alege orice tip de monitor, incepand cu monitoarele PC si terminand cu televizoarele mai noi sau mai vechi. Evident si in cazul lor poate sa conteze foarte mult calitatea imaginii.

Aceste 3 piese sunt cele mai importante. Pe langa ele insa, mai exista si alte piese, la fel de importante, insa ceva mai marunte sau mai putin bagate in seama. Putem sa amintim aici iluminatoarele IR, carcasele, convertoarele si sursele de tensiune. Este bine sa acorzi atentie fiecarui detaliu inainte de a face o astfel de achizitie si sa te asiguri ca fiecare componenta functioneaza la o calitate maxima. In felul acesta vei avea un sistem de supraveghere eficient, care iti va asigura siguranta pe termen lung.

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.