Care sunt piesele auto care se strica prima data?

O masina, chiar daca este noua, poate sa genereze cheltuieli. Piesele auto pot sa se uzeze destul de rapid, mai ales daca nu se respecta anumite reguli de exploatare a automobilului. Daca nu vrei sa ajungi prea curand intr-un magazin de piese auto online si vrei sa iti pastrezi bugetul intact, este bine sa stii care sunt piesele care se strica primele si sa te asiguri ca ai cat mai mare grija de ele. Exista atat consumabile care se uzeaza rapid si care trebuie sa fie schimbate, in mod normal, o data la ceva timp, dar exista si piese care pot fi protejate pentru o perioada mai mare de timp.

Care sunt, asadar, piesele auto care se strica prima data?

Electromotorul. Este una dintre piesele sensibile. Cunoscut si sub numele de demaror, are rolul de a porni automobilul. De regula, dupa cativa ani de utilizare orice electromotor ajunge sa se strice. Din fericire, poate sa fie reparat, insa trebuie sa fie reparat imediat ce este sesizata problema.

Injectoarele. Combustibilul de proasta calitate poate sa duca la o uzura rapida a injectoarelor. Din nefericire, acete piese sunt destul de costisitoare, asadar, este recomandat sa se foloseasca doar combustibil curat. In cazul in care se uzeaza, trebuie sa se vizeze repararea acestor piese si doar daca este obligatoriu sa se achizitioneze piese noi.

Pompa de benzina. Este o alta piesa care se strica din cauza combustibilului de proasta calitate sau din cauza soferilor neglijenti, care circula cu putina benzina in rezervor. Este recomandat sa se pastreze rezervorul mereu plin si de asemenea, sa nu se neglijeze calitatea benzinei.

Amortizoarele. Desi, in mod normal, amortizoarele nu sunt piese care se strica repede, in Romania situatia este cu totul si cu totul diferita. Din cauza drumurilor de foarte proasta calitate, care genereaza gropi si care sunt obligate sa treaca peste cai de cale ferata sau denivelari, amortizoarele au de suferit. Pe langa aceste elemente, uzura amortizoarelor este generata si de condusul haotic.

De asemenea, printre piesele auto care ajung sa se strice se mai numara si tobele de evacuare sau planetarele.

Pentru a preintampina uzura si cheltuielile, cel mai important sfat este sa se faca revizia auto cat mai des.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.