Cartea Liniara Si Viata

Care este motivul pentru care ati cumparat si ati citit carti de dezvoltare personala sau motivationale? In principal pentru a gasi rezolvare pentru anumite probleme. Multi nu pot gasi o rezolvare pentru problemele care apar in viata lor si din acest motiv, apeleaza la sfatul unor specialisti pentru a descoperi noi perspective si atu-uri care pot ajuta.

Acest lucru ar putea parea destul de simplu pentru cei care scriu astfel de carti. Cu toate acestea exista niste diferente intre carti si viata reala.

O carte incepe la prima pagina si se termina la ultima. In romana, citim de la stanga la dreapta, incepand din partea de sus a paginii si terminand cu ultimul cuvant din partea dreapta din josul paginii. Astfel, limbajul este scris si citit intr-un mod liniar.

Viata, in schimb, este altfel. Ar trebui sa ne gandim putin la momentul prezent. In timp ce citesti chiar acest articol, toate simturile se indreapta si catre alte lucruri, cum sunt zgomotele, mirosul, sunetele sau chiar modul in care mouse-ul se simte in mana. Toate acestea se intampla in acelasi timp. Viata “vine”la noi din toate directiile si cu toate acestea, creierul nostru proceseaza aceste informatii si le pastreaza pe cele cu adevarat importante asa incat sa nu fim coplesiti de tot ce se intampla in jur.

Astfel, se poate spune ca o carte poate fi liniara, dar viata nu. Provocarea unui autor este sa surprinda trairile si experienta vietii si sa le transforme intr-o expunere liniara de cuvinte care sa ajute cititorii sa isi rezolve problemele. Cu toate acestea nu va putea niciodata sa captureze in totalitate trairile in cuvinte, chiar daca este vorba doar despre o clipa. Natura limbajului cere sa incepi, sa oferi mai mult sau mai putin detaliat diferite explicatii pe parcurs, urmand sa ajungi si la un final. Chiar daca ai putea recrea si haosul, cine va sta sa citeasca? Ar putea beneficia cu ceva cititorii daca ar fi coplesiti de toate experientele, impresiile si senzatiile care ar veni toate deodata? Cel mai probabil, nu.

Un astfel de autor va trebui sa-si izoleze abilitatile si experientele traite si sa le aranjeze asa incat sa ofere tehnici, abilitati si perspective. Intrati pe o librarie online pentru astfel de carti!

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.