Cartile sunt prietenii reci ai omului

Cartea este un prieten rece,dar atunci cand te desparti de o carte buna, te desparti ca de cel mai bun prieten. Daca ai ajuns sa confirmi aceste ganduri inseamna ca stii care este arta de a savura lectura unei carti bune.

Privesc filmele istorice si compatimesc multimea de oameni care secole la randul nu au cunoscut placerea de a avea acces la gandurilele inteligente lasate de altii pe hartie. Ei nu aveau acea posibilitate, pentru ca la acel moment, cartile erau scrise cu mult greu, publicate cu mult greu intr-un numar destul de redus, apareau pentru a se adaposti la lumina lumanarii celora care si le permiteau sau celora care munceau extrem de mult sa si le permita.

Am o veste buna pentru tine, Tu esti mult mai norocos, pentru ca Tu te-ai nascut in era abundentei informationale.

Poti deveni un om erudit , daca vei deveni un cititor selectiv si vei alege cartile care sunt diponibile ariilor perceptiei tale, pentru ca fiecare carte este inteleasa de unul sau mai multi cititori, iar fiecare carte buna este perceputa de fiecare data diferit atunci cand o citesti, iar apoi in timp ,revii la ea .

Si-ti mai spun acum de ce te consider un om foarte fericit : poate pentru ca ai acces la o Biblioteca cu carti online de citit, nemaifiind constrans sa cauti prin librarii absenta si pretul ridicat al  unor carti de care ti-i dor sau de care simti ca are nevoie inima ta.

Te consider a fi un om extrem de favorizat de soarta pentru ca ai acces la notbook-uri, netbook-uri, tablete, ipod-uri si telefoane mobile multifunctionale in care,  cu siguranta,poti sa-ti descarci carti online pe care sa le poti savura rand cu rand , pagina cu pagina fiind in metrou sau in momentele de asteptare, in care timpul se dilata, de nu mai stii ce sa faci cu el.

Fa-ti timp pentru TIMP si sper ca ti-am dat suficiente motive sa zambesti si sa iubesti viata pe care o ai, caci atata timp cat o vei neglija si nu o vei privi cu lumina din suflet, ea va trece pe langa tine, iar lumina o aprinzi doar cu ajutorul  cartilor, prieteni reci, dar siguri.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.