Case de marcat

Daca sunteti deja in domeniul afacerilor mai mult ca sigur stiti care sunt necesitatile in materie de aparatura fiscal, si mai mult ca sigur sunteti la current cu utlimele noutati in materie de case de marcat si cantare electronice care sunt printre cele mai importante. Daca intentionati sa deschideti o afacere, ar trebui sa va documentati in legatura cu a aparatura fiscala obligatorie de care aveti nevoie conform OUG 28/1999, articolul 1, alineatul 1.

In acest articol vom vorbi putin despre case de marcat si cantare electronice, in special despre cele mai cautate modele in functie de tipul afacerii si despre optiunile care le aveti. De exemplue daca vorbim despre: un magazin, restaurant, coafor sau cabinet veterinar cu siguranta veti avea nevoie de case de marcat. In functie de necesitatile care le aveti si perifericile care va trebui sa le adaugati pe parcurs puteti avea nevoie de  case de marcat mai performante sau nu. Cea mai buna optiune pe care o aveti in aceasta situatie este sa cereti si si a beneficiate din plin de ajutorul si suportul firmelor care distribuie si comercializeaza case de marcat sau cantare electronice. In cele mai multe cazuri acestia isi ofera suportul gratuit.

Un alt lucru important pe care trebuie sa il stiti este acela ca orice casa de marcat terbuie fiscalizata, process care este obligatoriu si este impus de legislatia aflata in vigoare. Fiscalizarea unei case de marcat nu este altceva decat tot ce tine de regimul fiscal si de memroarea sumei de bani. Pentru a fiscaliza casa de marcat, va trebui sa urmati 3 pasi mari si lati:

– Intocmiti dosarul si il depuneti la Directia Generala a Finantelor Publica
– Obtineti seria fiscala care este absolute obigatorie pentru orice casa de marcat
– Obtineti copia certificatului de inmatriculare sic ea a contractului de inchiriere. (acestea sunt actele de care aveti nevoie pentru fiscalizarea unei cat).

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.