Case de vanzare in zonele de lux ale Bucurestiului

Intotdeauna cu o mare cautare in randul celor cu bani, casele de lux din Bucuresti au in acest moment cel mai mic pret de vanzare din ultimii ani, scadere datorata crizei imobiliare ce dureaza de mai bine de 5 ani. Astfel, investitorii imobiliari gasesc in asta o oportunitate de a cumpara case la preturi mai mici de jumatate din pretul de vanzare din 2008.

Agentia imobiliara Regatta, cunoscuta pentru casele luxoase pe care le are in portofoliu, spune ca piata de case de lux a crescut continuu in ultimii 2 ani, pe fondul ieftinirii acestora, preturile din categoria de case de vanzare in Bucuresti de pe site-ul propriu fiind cu 60% mai mici decat in perioada premergatoare crizei imobiliare. Exista insa si zone de lux in care preturile caselor nu au scazut foarte tare datorita cererii care nu a scazut in perioada de dupa criza si datorita faptului ca in zonele de lux precum Primaverii, Herastrau si Dorobanti, casele se scot relativ rar la vanzare, oferta fiind destul de limitata.

De asemenea, se remarca tendinta bucurestenilor de a cumpara case in proiectele rezidentiale recent dezvoltate din zonele Pipera si Baneasa, unde preturile de vanzare ale caselor se dovedesc foarte avantajoase, in multe cazuri, acestea putand fii comparate cu cele ale apartamentelor. Facilitatile de care dispune o casa sunt net superioare celor ale apartamentelor, oferind celor care locuiesc in ele un plus de confort, intimitate, liniste si spatiu, atat de rare in aglomeratia urbana din Bucuresti.

In concluzie, piata de case de lux de vanzare din zonele bune din Bucuresti a trecut cu brio testul crizei imobiliare, cererea pentru acest tip de proprietati crescand chiar in ultimii ani in Bucuresti. O alta piata care va inregistra cresteri va fi cea a caselor din cadrul complexelor rezidentiale recent dezvoltate, unde preturile de vanzare se apropie de cele ale apartamentelor.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.