Cateva modele traditionale de scaune de bucatarie

Scaunele clasice de bucatarie imi aduc aminte de clipele frumoase impreuna cu familia, adunati in jurul mesei si pregatind pranzul de pasti sau cozonacul si sarmalele in asteptarea sarbatorilor de iarna. Din acest motiv multi oameni le reconditioneaza si le folosesc chiar si in ziua de azi, sau chiar le pastreaza pe cele vechi.

In ciuda faptului ca atunci cand ne gandim sa renovam casa, unul dintre primele lucruri care  ne trec prin minte este achizitionarea de electronice moderne si de umtima generatie pentru bucataria noastra. Insa majoritatea oamenilor prefera sa le mascheze cu ajutorul mobilierului special conceput, pentru a da un aer familiar si clasic bucatariei. Valoarea sentimentala a scaunelor traditionale, stilul elegant si caldura emanata de constructia din lemn a acestora le-a facut sa se impuna pe piata chiar si in ziua de astazi printr-o frumusete si un confort neegalat.

Exista mai multe stiluri de astfel de scaune, si iata cele e care vi le recomandam cu incredere pentru frumusetea nemuritoare, rezistenta si practicabilitate:

1. Scaunele Windsor din lemn. Probabil ati auzit de stilul Windsor cand vine vorba de mobilier clasic. Acesta se aplica si la scaune bucatarie si pot complementa cu succes mobilierul actual pe care il aveti. In plus vor adauga o atmosfera boema si o tenta istorica in orice camera l-ati plasa. Prin ce se remarca scaunele de acest tip? Prin picioarele lor sculptate frumos si prin spatarul arcuit in partea superioara si umplut cu un grilaj din acelasi material. Il gasitit adesea lucrat de mana cu finisaje unice la magazinele cu produse artizanale, dar si in materiale mai deosebite, ca lemnul de castan, sau lemnul negru, asa ca nu este o problema sa obtineti coloristica dorita, cu putin cercetare prealabila.

2. Scaunele traditionale Aspen. Un scaun pur si simplu frumos, fara brate,care nu ocupa mult spatiu si se poate intergra de minune in orice casa.  Modelul acesta este mai patratos si mai practic, spatarul ridcandu-se drept si fiind sustinut cu 2 sau 4 mici scanduri paralele iar in partea superioara se termina ori drept, ori cu o mica semiluna cu colturile in sus. Poate fi gasit intr-o mare varietate de finisaje: stejar, atrat, negru antic, sau cires. Este contruit din lemn solid, fara niciun fel de adaugiri sau completari, scaunul Aspen este unul rezistent si confortabil care se va potrivi de minune mai ales in cabane sau in case de la tara.

3. Scaunele de sufragerie de tip Farmhouse. Acest stil este o combinatie intre cele doua de mai sus si este si cel mai comun intalnit in casele americane, dar si in cele europene. Spatarul este drept si intarit cu spite, picioarele sunt drepte si rezistente, iar sezutul are adesea o forma usor ergonomica pentru confort sau i se adauga o perina sau o tapiterie simpla. Pot completa de minune o mase de bucatarie clasica si nici nu ocupa mult spatiu pentru ca nu au brate si pot fi impinse sub masa fara probleme.

Asadar, pentru aceia dintre voi care iubiti acetel scaune traditionale de bucatarie, va invitam sa cautati pe motoarele de cautare aceste modele si sa le achititionati daca va plac pentru locuinta dumneavoastra. Nu se vor demoda prea curand si copii vor creste cu aceasi senzatie cum ca bucatarie este cel mai plin de bucurie loc al casei, cum ati crescut si dumneavoastra.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.